KARNESİNİ ALAN ÖĞRENCİLER VE VELİLER BUNA İYİ BAKMALI

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Karnelerin alınmasıyla birlikte yarıyılda öğrencilerin ne yapması gerektiğini Siirt Mimar Sinan Anadolu Lisesi Müdürü Garip Teymur değerlendirdi.

Öğrencilerin ve velilerin yarıyılı nasıl değerlendireceğini Artı Siirt Haber Ajansına anlatan Teymur, “Öğrencilerin her şeyi bir kenarı bırakıp, birkaç gün zihinlerini boşaltması gerektiğini.” dedi.

Ailelerin destekleriyle, öğrencilerin çeşitli aktiviteler yapması gerektiğini belirten Teymur, “Öncelikle tüm öğrencilerimiz için yarıyıl tatilinin sağlıklı ve huzurlu geçmesini diliyorum. Öncelikle öğrencilerin her şeyi bir kenarı bırakıp, birkaç gün zihinlerini boşaltması gerekir. Bunu yaparken onlara fayda sağlayacak etkin bir dinlenmeden söz ediyorum. Öğrenciyi başarılı ya da başarısız diye sınıflandırmadan, tüm öğrencilerimizin ailelerin destekleriyle yaptığı şeyden hoşnut oldukları aktiviteleri yapmaları gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

“Dersleri başarısız diye aileleri tarafından ötekileştirilmemeli”

Ailelerin eğitim hayatındaki rolünden bahseden Teymur, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Ders bağlamında ise öğrenci ilk olarak birinci dönemin bir muhasebesini yapmalı. İkinci dönem içinde hazırlıklarına başlamalıdır. Tüm bunların ötesinde öğrencilerimizin artık hayatlarına bir davranış olarak kazandırmaları gereken kitap okuma alışkanlığı edinmeleri gerekmektedir. Eğitim hayatının en önemli unsurlarından biride ailedir. Öğrencilerin dersleri başarısız diye aileleri tarafından ötekileştirilmemeli, başka öğrenci ile kıyaslanmamalı ve cezai işleme başvurulmaması gerekmektedir.  Bunun yanında zaten bu çocuk başarısız bu çocuk okumuz denerek bir boş vermişlik havasıda oluşturulmamalıdır. Başarısızlığın nedenini öğrenci ile birebir konuşarak ve ihtiyaç duyulduğunda okul rehber öğretmeni ile analiz edilmesi gerekmektedir.  Öğrencinin başarısızlığına neden olabilecek unsurları tespit edip ve bunlardan kurtulması için öğrenciye yol gösterilmelidir. Aile içinde başarılı olmuş örnek kişiler varsa öğrencinin bundan faydalanması sağlanmalıdır.  Her koşulda öğrencinin okul yetkilileri ile iletişim halinde olunması lazım."

Farklı aktivitelerin yapılmasını söyleyen Teymur, “Öğrencinin tamamen ders odaklı çalışması yanlış diyebileceğimiz bir yoldur. Öğrencilerimiz ders dışı etkinliklere, faaliyetlere zaman ayırması ve aileleri ile birlikte bunları yapmasını öneriyoruz. Farklı etkinliklerle, tiyatro, müziki dans, gibi uğraşları onları ders alanında da başarısını arttırır.  Bunları yaparken tabi derslerini de aksatmadan plan içerisinde uygulamalarını öneriyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Son olarak Teymur, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Lise son sınıf öğrencilerimiz geleceklerini ilgilendiren çok önemli bir sınava hazırlanıyorlar. Bu süreçte bu öğrencilerimiz varsa eksiklikleri bunları tamamlamaları gerekmektedir. Derslerine aynı odak doğrultuda yaklaşmaları,  ders çalışmalarını farklı tarihlere ötelememeleri gerekmektedir. Aynı zaman da bol bol soru çözmeleri ve stresten uzak kalmalarını öneririm. Öğrencilerimize son olarak şunları söylemek istiyorum. Kendinizle, kim olduğunuzla, ne istediğinizle, gelecekte ne yapmak ve ne olmak istediğinizle bir an önce yüzleşin. Çünkü bunu hakkıyla yaparsanız. Emin olun ki tüm bu doğrular size güzel bir kapı açacaktır. Ve bol bol kitap okuyun. Buradan tüm öğrencilerimize, tüm velilerimize ve tüm öğretmenlerimize başarılı güzel bir yarıyıl tatili diliyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN