KAVUN FİYATLARI FIRLADI

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te yaz aylarının vazgeçilmezi olarak bilinen Cefan kavununun da yeterli üretim olmadığı için artan fiyatlar hem üreticiyi hem de tüketiciyi zorlamaya başladı.

Siirt’e yoğun rağbet gören cefan kavununda sona doğru. Yaz aylarının ortasından itibaren çıkan ve iki aylık bir döneme denk gelen cefan kavununda son hasatlar geldikçe fiyatlarda artmaya başladı. Fiyatların artması hem satıcıyı hem de üretici düşündürdü.

Siirt sabit semt pazarında esnaf olan Raci Çelik son iki haftada fiyatların iki katına çıktığını belirterek kendilerinin de vatandaşında satışlardan memnun olmadığını dile getiren Çelik, şöyle konuştu “ kavunları 15 gün önce kilosunu 70 kuruştan aldıklarını ve 1 liraya sattıklarını fakat son iki haftadır fiyatların sürekli bir artış halinde olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde “ Bugün ben bu kavunu 1 lira 75 kuruşa alıyorum, 2.50 liraya satıyorum, akşamları ise kalan kavunları 2 liradan satıyorum. Bu kavun hasadı bitmek üzere üstüne bu sene ekim çok daha az oldu. Yapılan ekimlerde yaz sıcak geçtiği için mahsulün yanmasına neden oldu ve kurudu hepsi. Bundan dolayı durumumuz hiç iyi değil.  İş yok güç yok Vatandaş 10 gün öncesine kadar alabiliyordu ama pahalandığı için şimdi satış hiç yok.  2 tane tartıyorum 12 lira ediyor buda vatandaşa yetmiyor tüm mesele bu vatandaş ta almıyor.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN