Kazaya Davetiye!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Okulun Bahçesindeki Demirler Öğrencilerin Canını Tehlikeye Koyuyor
Siirt’te Haşim Öztanık İlkokulu bahçesine güvenlik önlemi alınmadan bırakılan demirler çocukların canını tehlikeye koyuyor.
Barış Mahallesi’nde yapılan yol genişletme ve kavşak çalışmasında kullanılacak demirler, 600 öğrencinin öğrenim gördüğü okulun bahçesinde hiçbir güvenlik önlemi alınmadan bırakıldığı iddia edildi.
Okul yönetimi demirlerin 1 haftadır okul bahçesinde durduğunu ve yetkililerin henüz önlem almadığını belirtti.
Demirlerin izin ve belge dahilinde okul bahçesine bırakıldığı öğrenildi.

Okul Yönetimi Güvenlik Önlemi Alınmasını İstiyor
Okulun Müdürü Yardımcısı Ahmet Demirel, Artı Siirt Haber Ajansına yaptığı açıklamada, demirlerin mesai saati dışında kendilerinin haberi olmadan bırakıldığını kaydetti.
Demirlerin öğrenciler için tehlike arz ettiğini Siirt Belediyesine ilettiklerini fakat henüz önlem alınmadığını ifade eden Demirel, şöyle konuştu:
“Belediye yetkilileri bize, yüklenici firmaya durumu bildireceklerini ve en yakın zamanda demirleri aldıracaklarını iletti. 600 öğrenciye sahip okulumuzda bazı öğrenciler demirlerin üzerinde oyun oynuyor. Biz her zaman her öğrencinin ne yaptığını göremiyoruz. Bu durum bir öğrencinin yaralanması hatta can kaybına sebep olabilir. 1 haftadır durumu yetkililere ilettik ama henüz hiçbir güvenlik önlemi alınmadı. Bu durumun kimden kaynaklandığını bilmiyoruz ama bu demirleri kimse gelip buradan almıyor. Bu demirlerin buradan alınması için gereken işlemlerin bir an önce yapılmasını istiyoruz.”
Bu çalışmanın yaz aylarında yapılması gerektiğini fakat okul sezonunda yapılmasına anlam veremediğini belirten Demirel, “Yaz aylarında yapmaları gerekiyordu, neden okul başladığında çalışma yaptıklarına anlam veremiyorum. En azından hafta sonu yapsınlar. Demirlerin önüne bir barikat çekip, öğrencilerin can güvenliği gözetilmelidir. Gerekli önlemler bir an önce başlatılsın.” dedi.
Siirt Belediyesi yetkilileri gerekli izin ve belgelerin Milli Eğitim Müdürlüğüyle iş birliği yaparak aldıklarını belirtti.
Yetkililer, çalışmaların en kısa sürede yapılacağını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN