Koronadan Vefat Eden Murat Marketin Servis Şoförünün Oğlundan Açıklama

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Geçtiğimiz günlerde koronavirüsten vefat eden Murat Marketin servis şoförünün oğlu Uğur Yolbaş, sosyal medyada açıklamada bulundu.

https://www.youtube.com/watch?v=yuSLracsUMk

Marketin aldığı önlemlerin yetersiz olduğunu belirten Yolbaş, şu ifadeleri kullandı:

"Merhabalar ben 26 Mayıs 2020 tarihinde Covid-19'dan dolayı vefat eden Siirt'te bulunan Murat marketin servis şoförü olarak çalışan Abdülbaki Yolbaş'ın en büyük oğluyum. Karşınıza bu şekilde bir açıklama yaparak çıkmak istemezdim ama rahat vermediler, daha taze iken doğru düzgün bile acımızı yaşamamıza izin vermediler. Sosyal medyalar ve haber kanalları üzerinden Murat Market sahipleri ve Siirt İl Sağlık Müdürlüğü babamın ağzından ve arkasından yalan yanlış açıklamalar söylemlerde bulunup olayın üstü örtbas edilmek istenmiş bu şekilde acımızın daha da katlanmasına sebep olmuşlardır. Murat Market sahiplerinin yaptığı açıklamada tüm önlemlerin alındığını, maske ve eldiven dağıtımının yapıldığını pandemi sürecinde şüpheli olduğu tespit edilen personel idari izne gönderildiğini çalışma saatleri 09.00 ve 21.00 olarak genelgeye düzenlendiğini belirtmiştir. Diğer yandan da Siirt İl Sağlık Müdürlüğü yapılan filyasyon da A.Y. adlı vatandaşın servis şoförü olduğu olduğunu yaklaşık bir aydır müşterilere servis hizmetini yapılmadığını ve market içerisinde herhangi biriyle temasın olmadığını beyan etmiştir şeklinde babamın ağzından yalan yanlış açıklamalarda ve söylemlerde bulunmuştur.

Öncelikle Siirt İl Sağlık Müdürlüğü'nün yaptığı açıklama tamamen yanlış olup babamın ağzından söylenmiş gibi yanlış beyanda bulunmuştur. Baba 11 05 2020 tarihine bile ufak tefek belirtilerle markette çalışmış müşterilere paket sipariş limiti varmış taşımacılığını yapmıştır Ayrıca Market parseline evlere Taşıyan personellerle temas halinde olmuştur. Daha sonrasında Murat marketin yaptığı açıklamaya gelirsek önlemler güya alınmış ya aldığı önlemler ne biliyor musunuz? Günde sadece 2 adet telsiz cerrahi maske pudralı eldiven vermek, telsiz cerrahi maskelerin koruyucu olmadığını daha gözün ona tarafından belirtilmiş ve maksimum kullanım saatin bir buçuk iki saat olduğu tespit edilmiştir tüm mesai boyunca 2 adet telsiz cerrahi maskesi nasıl yeterli olsun sırf daha fazla para vermemek için personel sağlığıyla oynamaya değer miydi? Evet şüpheli personele idari izne göndermiş ama bu personel taşımacılığı babam yapmış ve yine temas halinde olmuş muhtemelen de virüsü bu şekilde personel taşıdığı sırada kapmıştır. Çalışma saatinde resmiyete genelgeye göre 09:00 ve 21:00 saatleri olarak gösterilmiş lakin uygulanmamıştır babam 15 05 2020 tarihine kadar da sabah saat 10 ve gece saatleri 22-23 saatine kadar çalışmış personel taşımacılığı yapmış saatlerden soruyor eve gelmiştir. Bu pandemi sürecinden önce daha uzun saatler çalıştırılmış sadece pandemi dönemde bu şekilde çalışmıştır. Ayrıca Babamla birlikte Daha öncesinde de Murat Market Personelinde de ile covid-19 tespit edilmiş 24 05 2020 tarihinden gelen Ramazan Bayramı'ndan dolayı Arefe günlerinde de market kapatılmamış karantinaya alınmamış ve hiçbir önlem alınmamıştır sanki sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ile 24 05 2020 tarihine denk gelen ramazan bayramından dolayıarefe günlerinde de market kapatılmamış, karantinaya alınmamış ve hiç bir önlem alınmamış. Taki sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle 24.05.2020 tarihinde market karantinaya alınıp kapatılmştır.

Şimdi size sorarım pozitif arkası olan bu marketin Bayram yoğunluğundan dolayı kapatılmaması daha fazla para kazanmak için karantinaya alınmaması binlerce insanın hayatını tehlikeye atılması sırf daha fazla para kazanmak için değer miydi? Şimdi diyeceğim bırakın acımızı yaşayalım bu şekilde yalan yanlış haberlerle üstümüze gelmeyin bu haberleri bu açıklamaları görünce ve okuyunca daha fazla üzülüyor acımız kat ve Katlanıyor ve son olarak yetkililerden tek bir isteğim var bu durumun üstünün örtbas edilmesine izin verme sesini duymak."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN