Koronavirüs Kedilere de Bulaşıyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Corona virüsü hakkında artık herkes bir şeyler biliyor, haberleri ve yeni gelişmeleri takip ediyor. Salgının başladığı Çin’İn Wuhan şehrinden yeni bir uyarı geldi. Bu uyarıya göre ilk etapta virüsün evcil hayvanlara bulaşmadığı aktarılmıştı. Yapılan yeni araştırmalara göre, kentte virüs testi yapılan kedilerin yüzde 10 ile 15’inde hastalığa rastlandı. Yani corona virüsü kedilere bulaşıyor .

Corona virüsü kedilere bulaşıyor!

Aşıların bulunması, insanların artan önlemlere ayak uydurmaya çalışması derken aylardır, virüs ile mücadele ediliyor. Bu noktada evcil hayvanlara virüsün bulaşıp bulaşmaması konusu araştırılıyordu.

Wuhan’daki Huazhong Tarım Üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılan çalışmalar gösterdi ki evcil hayvanlar da enfekte olabiliyor. Tahmin edilenden daha yüksek oranda virüse yakalandıkları ortaya çıkan kediler, uzmanların yeniden virüs hakkında uyarı yapmasına neden oldu.

Kentte ocak ve mart ayları arasında 100’den fazla kediden kan örneği alındı ve bu kedilerin insanlardan virüsü kapmış olabileceği ortaya çıktı. Araştırma kapsamında kan örneği alınan kedilerin yaklaşık yüzde 15’inde virüsün antikorları bulunuyorken, bir diğer tarafta da yaklaşık yüzde 10’unda da Sars-CoV-2 nötrleştirici antikorların bulunduğu aktarılıyor. Kedilerin insanlardan bu virüsü kapabileceğinin en iyi kanıtı ise en çok antikora sahip 3 kedinin sahibinin virüse yakalanmış olması. Yani virüsü geçirmiş birisi evcil hayvanına da bu virüsü taşıyabiliyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN