Koronavirüsün 3 yeni belirtisi daha ortaya çıktı! Özellikle yaşlılarda görülüyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Koronavirüsün özellikle yaşlılarda görülen 3 yeni belirtisi daha ortaya çıktı. ABD Emory Üniversitesi'nde Geriatri ve Gerontoloji Bölüm Başkanı Dr. Camille Vaughan bu belirtileri; normalden fazla uyumak, yemek yemeyi bırakmak ve kafa karışıklığı olarak sıraladı.

ABD'nin Emory Üniversitesi'nde Geriatri ve Gerontoloji Bölüm Başkanı Dr. Camille Vaughan, dünya çapında 2 milyon 720 binden fazla insanla enfekte olan koronavirüsün yaşlılarda farklı semptomlarının tespit edildiğini duyurdu.

NORMALDE 3 ANA BELİRTİSİ VAR

Belirti göstermeyen birçok hastada benzer özellikler ve "semptomlar" olduğunu dile getiren Dr. Vaughan, "Genelde Kovid-19'un 3 semptomu var, yüksek ateş, sürekli öksürmek ve nefes darlığı. Fakat yaşlı grupta ölüm riski daha fazla olanlarda bu semptomlar yok" dedi.

YAŞLILARDA 3 YENİ BELİRTİ

Dr. Vaughan, "Bu semptomlar yerine yaşlılar daha farklı davranıyorlar. Kovid-19 tespit edilenler kendilerinde değilmiş gibi davranıyorlar. Normalden daha fazla uyuyor olabilirler ya da yemek yemeyi bırakıyor olabilirler. Kafaları karışmış ve etrafta olup bitenlerle ilgilerini yitiriyorlar" ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN