KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 KPSS sonuçları merakla bekleniyor…

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

KPSS sınavı sonrası adaylar sonuçların açıklanacağı günü bekleniyor. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik sınavı sonuçlarının açıklanmasından sonra yerleşme için kadroların açıklanması beklenecek. İşte KPSS sonuçları hakkında merak ettikleriniz…

KPSS A KADROLAR HAKKINDA
ÖSYM resmi internet hesabından yayınladığı duyuruda A grubu kadroları şöyle açıklıyor; “Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına atanacaklar içindir.”
KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK
KPSS için yapılan son duyuruya göre sonuçlar 29 Ağustos 2019 tarihinde ÖSYM tarafından erişime açılacak. KPSS sınav sonuçları ÖSYM'nin internet sisteminden sorgulanabilecek. Adaylar, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemin (https://ais.osym.gov.tr) üzerinden ya da ÖSYM sonuç sorgulama sayfasından KPSS sınav sonucunuzu görüntüleyebileceksiniz. Sisteme giriş için şifresini unutan adaylar e Devlet uygulaması üzerinden sisteme girebilri. Yine T.C. ve e Devlet şifresi ile sınav sonuçları görüntülenebilir.  
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN