Kurala Uymayanlar 10 Gün Sefer Yapamayacak!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Pandemi döneminde otobüs firmaları, şehirler arası yolculuklarda yüzde elli kapasite ile çalışmaya başladı. Artan vaka sayıları sebebiyle önlemler artmaya başladıkça, bir açıklama da otobüs firmalarına geldi. HES kodu olmayan yolcuya bilet satışı yapan firmalar 10 gün boyunca sefer yapamayacak.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle yapılan açıklamada, otobüs firmalarının yolculara HES kodu sorması zorunlu hale geldi. 81 il genelinde HES Kodu olmadan yolculuğa çıkmak yasaklandığı gibi, otobüs seferlerine HES kodu olmayan yolcuların alınması da yasaklandı. Otobüs firmaları HES kodu olmayan vatandaşlara bilet satışı yaptıkları takdirde 10 günlük seyahat kısıtlamasına tabi tutulacak. Bu şartlar altında yolculuğa çıkacak olan vatandaş öncelikle HES kodu almak zorunda.

Şehirler Arası Otobüslerde HES Kodu Zorunluluğu
İçişleri bakanlığının yayımladığı genelgede “şehirler arası otobüslerde HES kodu zorunluluğu” başlığı altında 81 il valiliğine yolculuk kuralları bildirildi. Bu kurallar doğrultusunda;
“Şehirler arası yolculu taşımacılığı yapan otobüs firmaları (otobüs, minibüs, midibüs) tarafından her türlü biletleme işlemleri esnasında, nereden yapılıyor olursa olsun HES kodu talep edecek ve HES kodu olmadan biletleme işlemleri yapılamayacak.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN