KYK burs ve kredi başvuruları bugün sona eriyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Üniversite eğitimi sırasında maddi olarak destek almak isteyen öğrencilerin başvurduğu KYK burs ve kredi için işlemler bugün sona eriyor. İlk açıklanan tarihe göre 3 Kasım'da sona erecek olan başvurular 8 Kasım tarihine kadar uzatılmıştı. KYK kredi ve burs başvuruları e Devlet sayfası üzerinden gerçekleştiriliyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun bağlı olduğu Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre KYK burs ve öğrenim kredisi başvurusu 8 Kasım Pazar saat 23.59’a kadar yapılabilecek.

KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları e devlet üzerinden yapılıyor. Başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise henüz duyurulmadı.

KYK BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI

SON GÜN 8 KASIM

8 Kasım saat 23.59’a kadar devam edecek olan başvurular, e-Devlet üzerinden alınacak. Bütün öğrencilerin e-Devlet’teki başvuru indeks sayfasını okuyup onaylaması gerekiyor. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN