LGS'de Rekor Başarıya İmza Atan Siirt Bahçeşehir Koleji Yönetiminden Açıklama

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

LGS'de Siirt 1'incisi, Türkiye 2'ncisinin çıktığı ve Siirt'te yine zirvede olan Bahçeşehir Koleji Müdürü Veysiye Yargıcı, özel açıklamalarda bulundu.
Yargıcı, şu ifadelerde bulundu:

"Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının bir ferdi olarak, Bahçeşehir Koleji Siirt Kampüsü kurumsal bir eğitim firması alanında kurulduğumuz 2016 yılından itibaren Siirt halkına eğitim hizmeti vermekteyiz. 4 senedir vermiş olduğumuz kaliteli eğitim ile birçok başarıya imza attık. Bahçeşehir Koleji öğrencilerimizin bizden aldıkları eğitim ile lise sınavlarında göstermiş oldukları başarıları bize onur katan, okulumuzu bir adım ileriye götüren değerli temel taşımız oldu.

Tüm dünya ile aynı zamanda ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs tehdidine maruz kaldık, bu nedenle 2019-2020 eğitim-öğretim yılı ikinci dönem mart ayı itibariyle uzaktan eğitime geçtik. Okulumuz bu süreçte öğretmenlerimizin yönetiminde online derslerimizle devam etti. Uzaktan eğitimimizi uyguladığımız plan-programlar, online deneme sınavları, ev ödevleri, birebir öğrenci takipleri şeklinde sürdürdük. Bahçeşehir Koleji yapay zeka tabanlı metodbox platformumuzda akademik ve sosyal tüm içeriklerle öğrencilerimiz eğitimden kopmadan ilerleme imkanı buldu. Ders anlatım videoları, konu tekrarları, alıştırma quizleri, İngilizce dil çalışmaları, kitap okuma vs. çok yönlü eğitim erişimleri ile anaokulundan ortaokula kadar tüm öğrencilerimiz bu sistemden yararlanarak yaşanılan bu kaygılı süreçte, eksikliğin bir nebze de olsa giderilmesini sağladık. İlkokul ve ortaokul kademelerimizdeki öğrencilerimize her dönem belli sürelerle uyguladığımız “Akademik Gelişimi İzleme Sınavları”mız uzaktan eğitim döneminde online olarak devam ederken sınav neticelerinde almış olduğumuz geri dönütler ile bu süreci başarılı bir şekilde atlattığımızı söyleyebiliriz. İlk kez bu sene LGS’ ye tüm öğrenciler COVID - 19 salgını tehdidi altında evlerinde hazırlandı ve Bahçeşehir Koleji öğrencilerimiz başarı geleneğini bozmadı. “LGS 2020 Siirt İl Birinciliği Aynı Zamanda

Türkiye İkinciliği” bizden çıktı. Rekor bir başarıya bir kez daha imza attık."

Yargıcı, sözlerine şöyle devam etti:

"5 öğrencimiz %0.5' lik dilimde
8 öğrencimiz %1' lik dilimde
16 öğrencimiz %3' lük dilimde
26 öğrencimiz %10' luk dilimde yer aldı. Genel olarak öğrencilerimizin %70’ i %10 ‘luk dilime girmiş oldu. Bireysel ve kitlesel başarıda yine zirvedeyiz.
Bu başarı tablosuna baktığımız takdirde nitelikli liselerin kapılarının öğrencilerimize açık olduğunu söyleyebiliriz. Tercih dönemi sonlandıktan sonra olumlu sonuçlar bekliyoruz.

Geçen yıllardaki LGS başarı tablomuza bakacak olursak 2017 TEOG Sınavında Türkiye 1. olan öğrencimizi Robert Kolejine tam burslu olarak gönderdik, Fen liseleri, Anadolu liselerine öğrencilerimizi yerleştirdik.
2018 LGS’ de Türkiye 1.si öğrencimiz oldu. Siirt il genelinde ilk 10’a giren öğrencilerimiz var. 2018 Liselere Giriş Sınavında Siirt il 1.si, 2.si, 4.sü, 6.sı, 8.si ve 9.su olan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Yine 11 öğrencimiz Fen lisesi, 13 öğrencimiz Anadolu lisesi, 2 öğrencimiz İmam Hatip lisesi, 1 öğrencimiz Sosyal Bilimler lisesi kazandı.

2019 LGS’ de 39 öğrencimizden 21’i, Fen lisesi, Anadolu lisesi, Siirt Lisesi, İmam Hatip lisesi, Sosyal Bilimler lisesi gibi nitelikli liselere yerleşti.
Kısaca başarı bizim için gelenek ve biz her sene geleneğimizi sürdürmekte kararlı ve istekliyiz. 5. senemize gireceğimiz 2020-2021 eğitim öğretim senesi boyunca her kademedeki öğrencilerimiz ve sınav grubu öğrencilerimiz için çabalarımız devam edecektir.

Başarıları ile bizleri daima gururlandıran tüm öğrencilerimi ve öğretmenlerimi tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Desteklerini esirgemeyen tüm velilerimize teşekkür ediyorum."

Siirt birincisi ve Türkiye ikincisi Sadık Eren Karakaş ise şöyle dedi:
“Sınava hazırlanma sürecinde ilk dönemde, okulda derslerimizi dinleyip daha sonrada evde de sorularımızı çözmekle geçiyordu. Tabi ki sosyal faaliyetlerimizi de yapıyorduk ama her zaman önceliğimiz dersti.
Pandemiden dolayı online dersler gördük. Aynı zamanda yapay zeka tabanlı metodbox sistemi ile konuları sağlam bir şekilde pekiştirdim. Bu sistemin bana katkısı çok oldu. Evde de sorularımızı çözmeye devam ettik bu süreçte. Bu pandemi sürecinin hem olumlu hem olumsuz yanları oldu. Olumlu yanı evde kalıp daha fazla soru çözme imkanı oluşturmasıydı. Olumsuz yanı ise sokağa çıkma yasağı olduğu için evde canımız sıkılıyordu sürekli evde oturmaktan.

İlerdeki hedefim iyi bir liseden sonra yurt dışında üniversite okumak ve iyi bir meslek sahibi olmak.

Arkadaşlarıma önerim özellikle derslerde öğretmenlerini çok iyi dinlemeleri ve okuldan sonra da evde bol bol soru çözmeleridir.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN