Masal Ülkesi Norveç

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Avrupa'nın en kuzeyi, yani İskandinav ülkeleri, muhteşem doğal ve kültürel güzelliklere ev sahipliği yapar. Havada beliren ve dans ederek geçen mavi,yeşil ve kırmızı kuzey ışıkları, Trolltunga, olağanüstü manzaralara sahip fiyortlar, göller, ırmaklar ve dağlarıyla her kesimin ilgisini çekiyor.

Peki ya Norveç? Norveç hakkında aradığınız bütün bilgileri bugün sizlerle paylaşacağız.

Norveçlilerin petrolle ekonomik zenginliğe kavuşmasıyla birlikte ülkedeki refah seviyesi artmaya başlıyor. Gelecek kaygılarının olmayışı, mutlu mesut yaşamaları insanoğlunun gelebileceği en yüksek nokta bana göre.Sokaklar tertemiz, insanlar olabildiğince saygılı, istisnalar dışında soru sorulduğunda gayet cana yakın davranır Norveçliler. Onların gözünde yatırım yapan turistlerden ziyade insansınız dır ve bu yüzden saygılıdırlar ayrım yapmaksızın. Bu durumun en önemli nedeni yıllardır süregelmiş eğitim kalitesi ve hoşgörü politikası.

Norveç Deyince

Norveç deyince aklınıza, kaliteli ve pahalı yaşam, en önemli besini balık özellikle somon olan soğuk ülkenin sevimli insanları.

Güvenli olması. Norveç güneyden kuzeye, batıdan doğuya Avrupa'nın en güvenli ülkesi. Çantanızı bir yerde bıraktığınızda polis ofisinde bulmanız muhtemeldir.

Ülkenin genelinde son çeyrek asırda yabancı göç oranın artmasıyla birlikte bir çok yabancı ırkı da görmek mümkün. İyisi kötüsü elbette var fakat hizmet sektörü için yabancı göç Norveç devleti için nimet.

Ülke bir kartpostal ülkesi. Geçireceğiniz her gün hava şartları ne olursa olsun mutlaka muhteşem görüntülere tanıklık edeceksiniz. Özellikle kuzeydeki şehirlerde ihtimal daha da artıyor.

Kuzey Işıkları. Dünyanın belki de doğal güzellikler açısından en önemli hadisesi bu ülkenin sınırlarından da görülebiliyor.

Toplamda 5 milyona yakın nüfusuyla ve insanların şehirlere dağılışıyla diğer ülkelere aslında sosyal düzenin nasıl yapılması gerektiğini gösteriyor.

www.visitnorway.com

Tromso Hakkında

Tromso bölgesinde yapılan araştırmalara göre burada buzul çağından beri yerleşim olduğunu kanıtlamıştır.Kuzey kutup dairesinin kuzeyinde kaldığı için güneş burada Mayıs ayından Temmuz ayına kadar hiç batmaz. Buraya ulaşmak için en mantıklı ve doğru seçenek Oslo'dan 1.5 saatte buraya gelen uçaklar.70.000 bine yakın nüfusu barındıran bu küçük adalardan oluşan şehir aynı zamandan öğrenci şehri olarak bilinir.

Fakat bu şehri asıl özel kılan şey Kuzey ışıklarını en net görebileceğin şehirlerden biri olması. Tromso halkının anlattıklarına göre Kasımdan Şubat ayına kadar şehir içinde bile herhangi gün ve saatte karşılaşabilmeniz mümkün. Bu eşsiz ışıklar genelde yeşil renkte görülür ve hareket halinde dans eder şekildedir. Şehir içinde göremeyen turistleri tur firmaları havanın temiz olduğu dağ yamaçlarına veya ovalara götürürler. Bu şekilde görememe ihtimaliniz azalır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN