MERAL DANIŞ BEŞTAŞ: 'ÇÖZÜM SÜRECİNE HAZIRIZ'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Belediyesi tarafından “Toplumcu Belediyecilik” konulu panel düzenlendi.

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Muş Varto ilçe Belediye Eş Başkanı Ülkü Karaaslan ve Siirt HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın Panelist olarak katıldığı panel programı Siirt Belediyesi Konferans salonunda gerçekleşti.

Moderatörlüğünü Gazeteci Zana Aksu’nun yönettiği panelde ilk sözü alan Varto Belediye Eş Başkanı Ülkü Karaaslan, “Toplumcu belediyecilik nedir dediğimizde, kadının rolüne bakmamız lazım. Şuan da bulunduğumuz toplum kadın için neredeyse nefes alınamayacak bir hal almış durumda.” şeklinde konuştu.

Ardından söz alan Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen, kadının toplumsal ve siyasal alana katılmamasını o toplumun tamamen eksik olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti.

Toplumun asıl patronunun halk olduğunu söyleyen Bilgen, “Kadının katılmadığı toplumsal ve siyasal bir iş zaten yarım bir iştir. Dolayısıyla orada büyük bir sorunun ve büyük bir eksik olduğu açıktır. Toplum asıl patronsa asıl sahipse yetki onunsa, para onunsa, bu mekanlar, şehirler toplumunsa, toplumun bunun farkında olarak kendi yerini yeniden tarif etmesi lazım. Çünkü buraya toplumcu belediyecilik konduğuna göre demek ki toplumcu olmayan bir belediyecilik de var. Bürokratik belediyecilik, iktidar belediyeciliği nasıl derseniz toplumdan kopuk topluma rağmen toplum içinmiş gibi gözüken belediyecilik tarzı var ki biz başka bir şey tarif etmeye çalışıyoruz toplumcu belediyecilik diye. Toplumun kendisinin öznel olması, asıl gerçek sahip olması, asıl gerçek sahip olması gerçek amir olması gerektiğini iyice sorgulamamız gerekiyor. Yoksa bugüne kadar siyaset, toplum ilişkisinde olduğu gibi tersine düşünüyorsak. Şehrin sahibi belediye başkanı, yada partinin başkanı il başkanı, toplumun sahibi devlet başkanı çelişkinin büyük sebebi bu zaten. O sahipler iyi işler yaparsa ülkü iyi olacak, toplum iyi olacak. Onlar kötü yaparlarsa hepimiz kötülüğe mahkum olacağız.” ifadelerini kullandı.

Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ise çarpıcı ifadelerde bulunarak çözüm sürecine tekrar başlanması gerektiğini ve parti olarak bu hazırlıklarının her zaman olduğunu söyledi.

Beştaş, HDP’li belediyelere kayyumun bir darbe olduğunu ve bu darbelerin sadece asker eli ile oluşmadığını dile getirdi.

Barış talebinin toplumun gündemden çıkmamasını gerektiğini belirten Beştaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Kayyum darbedir. Darbede iradenin kararını tanımaz. Belediyelere Askerin el koyması ve AKP’nin el koyması arasında fark yoktur. 7 Haziran ve çözüm sürecinden sonra bu darbe aralıksız günümüze kadar devam ediyor. Belediyelerimize 2016’da da kayyum atadılar ama halkımız 3 yıl sonra bunlara gerekli cevabı 31 Mart seçiminde verdiler.
Çözüm sürecine hazırız. Çözüm ve barış partisiyiz aslında. Barış konusunda hem mevzuat açısından hem motivasyon açısından hemde düşünsel olarak kesinlikle hazırlıksız olmamız söz konusu değil ve bunu her fırsatta dile getiriyoruz. Bu aslında gündemden çıkmamalı daha doğrusu barış talebi. Eşit ve özgür yurttaşlar olarak bu ülkdede demokratik bir sistemin yaşama geçmesi temel amaçlarımızdan birtanesi.“

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN