NEDEN KALDIRIMDA YÜRÜ(ye)MEDİĞİMİZ ORTAYA ÇIKTI

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te kaldırım kenarlarında oluşan su birikintileri dolayısıyla vatandaşlar, bir aracın geçmesi durumunda üzerine su sıçramasından dolayı endişe duyuyor.

Özellikle yağışların olduğu mevsimde hemen hemen her kaldırım kenarında oluşan su birikintileri, trafiğin yoğun olduğu saatlerde kaldırım kullanmak zorunda kalan vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Bazı duyarsız sürücülerin su birikintilerini ve kaldırımda birçok vatandaşın yürüdüğünü görmesine rağmen hız yaparak suyun üzerinden geçmesi, kaldırımdaki vatandaşların o suyla resmen yıkanmasına neden oluyor.

Ayrıca son günlerde kaldırıma park eden araçlar nedeniyle de vatandaşların kaldırım kullanması engelleniyor.

Vatandaşlar, bu sorunun aslında büyük bir sorun olduğunu, insanların kaldırımdan yürümeye korktuğunu söyledi.

“Kaldırım Kullanmıyoruz Değil Kullanamıyoruz”

Yetkililerin, bu altyapı sorununa yıllardır çare almayı bile düşünmediğini belirten vatandaşlar, şöyle konuştu:

“Yıllardır kaldırım kenarlarında bu tür sorunlar var. Yazın arabaların kaldırıma park etmesinden dolayı kışın da kaldırımların kenarında oluşan su birikintilerini üzerimize çamurlu pis suyun sıçramasından korktuğumuz için kaldırım kullanamıyoruz. Yani biz kaldırım kullanmak istiyoruz bizim diğer insanlardan ne farkımız var ki ama her zaman başka başka sebeplerden dolayı bizi caddelerin ortasında yürümek zorunda bırakıyorlar. Duyarsız sürücüleri duyarlı olmaya davet ediyoruz, yetkilileri de hem altyapı hem ceza anlamında göreve davet ediyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN