O Esnaflar Kilit Vurma Noktasına Geldi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’tin eski çarşılarından olan “Rus Pazarı” esnafı iş yapamamaktan şikayetçi.

Siirt İl Merkezinde bulunun çarşı esnafı, sabahın erken saatlerinde iş yerlerini açtıklarını fakat günün son saatlerine geldiklerinde bazen siftah yapamadıklarını dile getirdi.

Uzun yıllardır çarşıda esnaflık yaptığını belirten Ahmet Kızılkaya, Artı Siirt Haber Ajansına yaptığı açıklamada, bu durgunluğun daha önceki yıllarda yaşanmadığını söyledi.

“Bu Gidişle Kildi Vurma Noktasına Geleceğiz”

İş olmadığı için dükkanlarına kilit vuracaklarını dile getiren Kızılkaya, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Yılardır burada esnaflık yapıyoruz. Her sene git gide işlerimiz bitme noktasına geliyor. Yılardır kendi çarkımızı çevirmeye çalışıyoruz ama ne yazık ki bu gidişle kildi vurma noktasına geleceğiz. Pazarda dükkan sahibi olanlar az da olsa dayanacak güçleri var ama kirada olan esnafımız ise kapatma derecesine gelmiş durumda. Önceki yıllarda işlerimiz güzeldi kazanıyorduk ama bu ekonomik krizin etkileri ne yazık ki bizleri de vuruyor. Devlet bizlerden onlarca vergi alıyor neden bir çözüm olmuyor. Biz esnaflar bu durumun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz.

“İnsanlar Para Harcamaya Korkuyor”

İnsanların para harcamaya korktuğunu belirten Mehmet Sait Aydın ise sözlerini şu şekilde devam ettirdi:

“İşlerimiz neredeyse durma noktasına geldi sabahtan beridir herhangi bir satış yapamıyorum. Buraya daha çok köylerden ve çevre mahallelerden gelenler oluyor. Ama vatandaş korkuyor para harcamaya ülkenin gidişatı belli olmadığı için vatandaş elindeki parayı harcamaktan çekiniyor. Eskiden olsa burası dolu mu dolu olurdu ama şimdi bakın Pazar bomboş ne olacak bu halimiz bizlerde bilmiyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN