O İlde 18 bin Kişi Karantina Altında!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Van'da koronavirüs tedbirlerine uyulmaması sebebiyle vaka sayısı 600'ü aştığı belirtildi.

Van'da koronavirüsüne karşı yeni normalleşme süreçlerinden sonra tedbirlere uyulmaması nedeniyle vaka sayılarında artış yaşandığı açıklandı.

Şu ana kadar 10 kişinin hayatını kaybettiği Van'da, 18 bin kişinin karantinada tutulduğu bildirildi. Vaka sayısındaki artışa bağlı olarak da sağlık ekiplerinin temaslı kişileri belirlemek için yaptığı çalışmalar sürüyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ümit Haluk İlikler yaptığı açıklamada, "Pandemi sürecinde lütfen sosyal mesafeye ve izolasyon kuralına dikkat edelim. Yoksa Van'ımızda çok ciddi hasta sayıları görmek üzereyiz." dedi.

Hastanede bir çok alanın dolduğunu belirten İlikler sözlerine şu şekilde devam etti: "Şu an hastanemizde Covid-19 için ayırdığımız alanların birçoğu dolmak üzere. Daha farklı, daha fazla alanlar açmak istemiyoruz. Buna tüm vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermelerini ehemmiyetle rica ediyoruz. Hastanemizde şu anda 30'a yakın vakamız var, yoğun bakımda hastalarımız var. Sosyal izolasyon, maske kullanımı ve hijyen kuralına uyulmazsa, Van 2'nci büyük dalgayı yaşayacak diye düşünüyorum" dedi."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN