O İlimizde 17 Gündür Pozitif Vaka Görülmüyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Corona virüsünün (Covid-19) yayılmasına karşı alınan tedbirlere büyük ölçüde uyulan Artvin’de vaka sayısı sıfırlandı. Kentte corona nedeniyle tedavi gören hastalar taburcu olurken, 17 gündür ise pozitif vakaya rastlanmadı.

orona virüsü (covid-19) salgının yayılmasını önlemek için alınan tedbir kararlarına Artvin'de büyük ölçüde uyuluyor. Kentteki hastanelerde tedavi gören corona tanısı konulmuş hastalar taburcu oldu. Vakanın sıfırlandığı kette, 17 gündür ise yani bir tanıya rastlanmadı. Kentte vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerinden dışarı çıkmazken, sokaklar neredeyse tamamen boşaldı.

Hastanede tedavi gören 'Covid-19' tanısı koyulmuş hastaların taburcu edilmesiyle vaka sayısı, kentte sıfıra indi. Kent genelinde 857 test yapılırken, bunlardan 39'u pozitif çıktı. Salgın sürecinde 5 hastanın yaşamını yitirdiği şehirde Arhavi, Murgul ve Ardanuç ilçelerinde ise şu ana kadar 'Covid-19' tanısı koyulmuş hasta bulunmuyor. 

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, "Ülkemizde ilk vakaların görüldüğü andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde yürütülen pandemi ile mücadele kapsamında Artvin ilinde de ilk günden itibaren yoğun önlemlerimizi aldık. Tüm ilgili kamu kuruluşlarımızı etkin bir şekilde organize edip aldığımız önlemlerin titizlikle uygulanmasını sağladık. Özellikle gerek il giriş çıkışlarını gerekse de Sarp Sınır Kapımızdaki önlemlerimizi sürecin en başından alıp, ilimize giren tüm kişileri yakın bir şekilde takip ettik. Çok şükür Artvin ili olarak şu an iyi bir noktadayız ancak risk devam ediyor ve tedbirleri de aynı titizlik ve kararlılıkla uygulamaya devam ediyoruz. Artvin halkımızdan kurallara uyma noktasında göstermiş oldukları hassasiyet için teşekkür ediyor, aynı titizliğin bundan sonrada mutlaka devam etmesi gerektiğini halkımıza duyuruyoruz" dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN