Öğrenci Var Öğretmen Yok

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Yeni eğitim öğretim sezonunun açılması ile birlikte eğitimde olan aksaklıklar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.
Siirt Haşim Öztanık İlköğretim Okulunda yeni eğitim öğretim yılının başlamasına rağmen öğrenciler bir türlü ders başı yapamıyor. Öğretmen ataması yapılmadığı için birçok öğrenci bir türlü ders başı yapamadığı öğrenildi.
Okulun 4.sınıf öğrencilerinin okulların açılmasından bir hafta geçmesine rağmen ders başı yapamamasından veliler bir hayli şikayetçi.
Velilerden Uğur Ekinci, Artı Siirt Haber Ajansına yaptığı açıklamada, çocuklarının yeni eğitim öğretim hayatına başlarken heyecanlı olduklarını ama bu heyecanının kursaklarında kaldığını dile getirdi. Ekinci, çocuklarının okula bir haftadır boş gidip boş geldiklerini, çocuklarının ihtiyaç listesinin bile daha hazır olamadığını çocuklarının bu konuda çok mağdur olduğunu dile getiren Ekinci, sözlerine şöyle devam etti:
“Oğlum bu okulda dördüncü sınıf öğrencisi. Yalnız hocası yok. İkinici sınıfta öğretmeni değişti yine aynı şekilde üçüncü sınıfta da öğretmeni değişti. Bu yılda da yine öğretmeni yok. Altı gündür okullar açılmış, öğrenciler okula gelip gidiyor ama derse girecek öğretmen bulamıyorlar. Okul müdürü ile görüştük yaptığı açıklamada dört tane öğretmen açığı olduğunu belirtti. Milli Eğitim müdürlüğüne de gittim oradaki yetkililerde bugün yarın bu açığı gidereceklerini söylediler. Yalnız geçen hafta da halledeceklerini belirtmişlerdi ama hala bir çözüm üretemediler. Bu tür sorunların okul başlamadan çözmeleri gerekiyor.”


BAŞKA SINIFLARDA EĞİTİM GÖRMEYE ÇALIŞIYORLAR


Ekinci, eğitim göre çocuklarının bir haftadır başka sınıflara sürekli gönderildiklerini fakat bu sistemin çocukların hiçbir faydasına olamadığını, çocuğunun eğitim öğretim hayatından geri kaldığını dile getirdi.
Ekinci, daha önceki yıllarda da benzer durumlarının yaşandığını ve gerekli hiçbir önlemin eğitim öğretim hayatının başlamadan yapılması gerektiğini belirterek, ”Çocuğum dördüncü sınıfa gidecek yalnız ne kalemi var ne de defteri. Hiçbir ihtiyaç listesi yok. Çocukları birleştirip başka sınıflara dağıtıyorlar maksat okul gelip gitsinler. Bu öğretmen açığının bir an önce çözüme kavuşturmaları gerekiyor. Bu atama işi ile kim ilgileniyorsa vali mi ilgileniyor milli eğitim müdürü mü ilgileniyor kim ilgileniyorsa bir an önce öğretmenleri atasın. Bu çocukların bir an önce derslere başlaması lazım. Akranlarından geri kalmamaları gerekiyor. Dördüncü sınıflarla birleştiriliyor. Birleştirdikleri sınıfta sıra ve masa eksik olduğu için kendileri sınıflara sıra masa taşıyorlar. Geçen sene de bu öğretmen açığı vardı bu sene de var.”


SÜREKLİ BUGÜN YARIN YAPACAĞIZ DİYORLAR


Daha önce ki senelerde benzer durumu yaşamalarına ve yetkililere gitmelerine rağmen herhangi bir çözüm üretilmemesine tepki gösteren Ekinci, her sene bu mağduriyeti yaşamamamıza ve yetkililere gitmemize rağmen bu mağduriyeti çözemiyorlar. Bize veli beyin imzasını bekliyoruz diyorlar. Bizde diyoruz ki neden 3 ay tatil boyunca yatıyorlar ki bu tür programlarını yaz tatili süresinde öğrencileri mağdur etmeyecek şekilde yapılmasını istiyoruz diyen Ekinci, “Milliği eğitim müdürlüğünde yetkilerle yaptığım görüşmede bugün veya yarın bu sorunun çözüleceğini söylediler. Okul üç ay kapalı kaldı. Bu görevlendirmelerin okul kapalıyken yapılması gerekirdi. Yalnız şöyle bir şey var bu gün bile sorunu çözerlerse bile önümüzdeki haftaya anca yetişir ki çocukların eksikleri var onlar kırtasiye malzemelerini anca yetiştiririz. Ayrıca bugün ya da yarın çözüleceği kesin değil. Bu tür konuların okul açılmadan halledilmesi gerekiyor. Öğrencileri bu şekilde mağdur etmemek için. Eğer halledilmese öğrenciler sadece okula gelip gidecekler. Derslere girecek öğretmen olmadığı için de bir şey öğrenemeyecekler. Kadrolu öğretmeni ikinci sınıfta gitti yerine biz istememize rağmen ücretli öğretmen atandı. Geçen sene yine aynı sıkıntıları yaşadık. 15-20 gün boyunca dersler yine boş geçti. Ondan sonra öğretmen atadılar. Bu sene de yine aynı mağduriyet.” diye konuştu.


ÇOCUĞUMUN HEYECANI KALMADI
Çocuğunun her sene büyük heyecanla okula başlama hevesi olduğu fakat bu heyecan ayı şekilde her sene çocuğunun mağdur olduğunu ve bunun en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını istedi.
Ekinci, şöyle devam etti:
”Çocuğumun ismi Yunus Ekinci. Çocuğumda bir okul heyecanı kalmadı. Yönetimden kaynaklanan bazı şeyler artık giderilmesi lazım böyle devam etmemeli. Okulun ilk günü öğretmeni olsaydı bütün ihtiyaçları giderilmiş olacaktı ve öğretmeniyle şu an ders işliyor olacaktı. Bizim bu öğrencilerimiz şu an öğrenemiyorlar ve bunlar sınavlara girecekler. Diğer öğrencilerle nasıl bir yarış içerisinde olacaklar. Dört öğretmen açığı var yani 120 öğrencinin öğretmeni yok. Bunlar buraya okumak için geliyor fakat öğretmen yok.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN