Okulların başlamasına çok az süre kala kırtasiyelerde hareketlilik yok!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te 2019-2020 eğitim ve öğretim sezonunun açılmasına az bir süre kalmasına rağmen kırtasiyelerde henüz hareketlilik söz konusu değil.
Kırtasiye ürünlerinde yüzde 50’lik artış, tatilcilerin henüz dönmemesi gibi sebeplerle kırtasiyelerde hareketlilik yaşanmış değil.
10 yıldır kırtasiyecilik mesleğiyle uğraşan Metin Özgür, Artı Siirt Haber Ajansına yaptığı açıklamada, kırtasiyelerde geçen seneye oranla bu sene hareketliliğin çok az olduğunu söyledi.Kırtasiye ürünlerinde yüzde 50’lik artış
Geçmiş senelerde daha önce bir hareketlilik beklediklerini fakat bu sene hareketliliğin çok geç başlayacağını belirten Özgür, “Henüz hareketliliğin başlamama sebepleri bana göre insanların tatilde olması, fiyatların biraz yükselmesidir. Geçen seneye oranla fiyatlarda yüzde 50’lik bir artış var.” dedi.

Sağlıksız ürünler piyasada
Siirt’te seyyar satıcıların da işlerini azalttığını ifade eden Özgür, “İlimizde ciddi anlamda bir rekabet var. İşin içine seyyar satıcılar da girince haliyle işlerimiz azalıyor. Kalitesiz, sağlık bakımından lisansı olmayan ürünleri piyasaya çıkarıyorlar. Bu ürünlerin fiyatı düşük olunca vatandaşlar o ürüne yönelebiliyor. Vatandaşlar geçen sene ürünlerin sağlıklı ve orijinal olmasına çok dikkat ediyor. Bu sene fiyatlar çok yükseldi vatandaşlar yine dikkat ediyor ama bazı vatandaşlar ucuza yönelebiliyor.” diye konuştu.

1. sınıfa başlayacak öğrencilerin ihtiyaç listesi 200-250 lira
Anaokulu ve 1. sınıfa başlayacak öğrencilerin ihtiyaç listesinde fiyatların kabarık olduğunu kaydeden Özgür, “Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği ihtiyaç listesindeki ürünler çok kaliteli olduğu için fiyatlar da kabarık oluyor. 1. sınıfa başlayacak öğrencilerin ihtiyaç listesi 200-250 lira civarında oluyor. Anaokuluna başlayacak öğrenciler için de 300 lira civarında alışveriş gerekiyor. Yani ihtiyaçlar 150 liranın üzerinde olacak.” şeklinde konuştu.
Özgür, vatandaşların lisanslı ve orijinal ürünlere yönelmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN