Olmayan Parayı Çaldılar

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından UPbit’ten, kripto para hırsızlığı gerçekleşti. Yaklaşık 50 milyon dolarlık ETH çalındı.

Kripto para hırsızlığı nasıl yapıldı

Kripto para sistemi, kullanıcılara güvenli ve hızlı ödeme imkanı sunsa da kripro para borsalarında dönem dönem sorunlar yaşanıyor. Sistemden değil, borsadan kaynaklı olan güvenlik açıkları nedeniyle kullanıcılar hem maddi hem manevi zarar uğrayabiliyor.

Kripto paralar konusundaki son hırsızlık vakası ise Güney Kore merkezli kripto para borsası UPbit’ten geldi. UPbit yaptığı açıklamada, uğradığı siber saldırı sonucu 48.7 milyon dolar ETH’nin çalındığını duyurdu. UPbit, yaşanan bur hırsızlık vakasıyla ilgili zarara uğrayan müşterilerinin zararını karşılayacaklarını açıkladı. Ayrıca UPbit’teki işlemlerin 2 haftalık bir süre için askıya alındığı da açıklandı.

UPbit, 2019 yılı içinde hırsızlık vakasıyla karşı karşıya kalan sekizinci kripto para borsası oldu. Yaşanan bu hırsızlık vakası, kripto paraların ve kripto para borsalarının güvenilirliği konusunu bir kez daha gündeme getirdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN