Pazarda sebze meyve fiyatları el yakıyor!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Yaz aylarının bitmesiyle beraber artan pazar fiyatları hem tüketiciyi hem de satıcıları olumsuz yönde etkiledi. Artı Siirt muhabirleri pazarın nabzını sizler için tutuyor.

 Artan fiyatlar sebebi ile vatandaşlar pazar alış verişlerini daha az yapmak zorunda kalırken, pazarcılar da umdukları satışı yapamamaktan şikayet etti.

Siirt Kapalı Semt Pazar esnafı ve vatandaşlar, artan sebze, meyve fiyatlarından şikayetçi oldular. Pazardaki yüksek fiyatları görünce şaşıran vatandaşlar, Türkiye için bu fiyatların yüksek olduğunu belirtirken, pazar esnafı yaz aylarının bitmesiyle beraber fiyatlarda artış olduğunu ifade etti.

“ÜRETİM ÇOĞALDIKÇA, FİYATLAR DA DÜŞER”

Yıllardır pazarcılık yapan esnaflar, üretim çoğaldıkça fiyatların düşeceğini belirtirken, çıkan ürünlerin talebi karşılamadığını ifade etti.

“OLAN VATANDAŞA OLUYOR”

Artan fiyatların sadece vatandaşı değil, kendilerini de olumsuz yönde etkilediğini belirten Pazar esnafı, “Üretimden mi oluyor, sezonun sonu geldi ondan mı oluyor bilmiyorum. Fiyatlar artar, düşmez. Olan esnafa ve vatandaşa oluyor” diye konuştu.

“Pazarın Şampiyonu Yeşil Fasülye”

Sebze fiyatlarını gördükten sonra şaşkınlığını gizleyemeyen vatandaşlar, Türkiye gibi seracılığın gelişmiş olduğu bir ülkede fiyatların çok yüksek olduğunu ifade etti. Pazar fiyatları, üretici fiyatı değil diyen vatandaşlar üretimsizlikten yakındı.

Pazarda fiyatlar ise şu şekilde:

Şeftali:4 TL

Pervari Armudu: 3,5 TL

Elma: 3 TL

Siirt Üzümü: 4 TL

Patates & Soğan: 2 TL

Ahlat domatesi: 1,5 TL

Biber: 3 TL

Patlıcan: 2 TL

Maydanoz: 1 TL

Kabak: 4 TL

Süs biberi: 5 TL

Taze fasülye: 7 TL

Kırmızıbiber: 5 TL

İncir: 5 TL

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN