Rusya'nın corona aşısı Türkiye'de üretilecek

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), Rusya'nın geliştirdiği Sputnik V adlı corona virüs aşısının Türkiye’de üretilmesi için bir anlaşma imzalandığını duyurdu. Interfax haber ajansından yer alan habere göre, üretim için gerekli teknoloji transferi başladı.

Rusya, Covid-19’a karşı geliştirilen Sputnik-V aşısının üretimi için Türkiye ile anlaşma imzalandığını açıkladı.

YIL SONUNDA DUYURULMUŞTU.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile 29 Aralık 2020’de gerçekleştirilen ortak basın toplantısında “Sayın Putin, Sputnik-V ile ilgili Cumhurbaşkanımıza telefonda bir teklifte bulununca, hemen Cumhurbaşkanımız Sağlık Bakanı’mıza talimat verdiler. Onun neticesinde kurumlarımız arasında mutabakat zaptı imzalandı. Bu işbirliğinin amacı sadece aşı tedariği değil, ortak aşı üretimidir. Türkiye’de de bu aşının üretilmesidir. Ve bu hedefe doğru ilerliyoruz.” demişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 19 Ocak 2021’de Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov ile görüşmüş ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Kendileri ile Sputnik V aşısı başta olmak üzere sağlık alanındaki iş birliklerimizi değerlendirdik” ifadelerini kullanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN