ŞAİR ERBAŞ, 25 YIL SONRA SİİRT'TE OKURLARI İLE BULUŞTU

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

En son 25 yıl sonra imza etkinliği ile Siirt'te okurları ile bir araya gelen Şükrü Erbaş, bir cafe de düzenlenen imza ve söyleyişi etkinliğine katılmak üzere Siirt’te geldi.

Siirt'te bir cafede düzenlediği etkinlikte Şükrü Erbaş, okurları ve şiir severler ile buluştu. Yaklaşık 25 yıl sonra Siirt'te ilk kez bir etkinlikte okurları ile buluşan Erbaş'a okurları yoğun ilgi gösterdi. Heryaş grubundan okurun geldiği etkinliğe Halkların Demokratik Partisi(HDP) Siirt Milletvekilleri Sıddık Taş, Meral Danış Beştaş ve HDP Siirt İl Eş Başkanı Serdar Batur ve Barış Anneleri de katıldı.

Toplumun ekonomik, siyasal, kültürel bir yabancılaşma dönemi yaşandığına ifade eden Erbaş, "Bütün alanlarda içinde bulundunduğumuz sistem bizi içine ittiği durum tuhaf bir şekilde emeğimize ve kendimize yabancılaşıyoruz. Kültürel kimliğimize dilimize arzularımıza, haveslerize yabancılaşıyoruz" dedi.

 Yabancılaşma arzusunun en büyük yıkımının ise yalnızlık duygusu olduğunu söyleyen Erbaş, "Bu ikisi durmadan bir birini büyütür ve çoğaltır. Bu ikisinin yol açacağı esas yıkım ise söyleyeyim. Kendi dışında hiç kimseyi sevmemektir. Kendi dışında herkesten korkan, siz heteroseksüelseniz homoseksülden, Sunni iseniz Aleviden, Türkseniz Kürt'ten... Kendinizi sürekli güven içinde yaşamaya inandırmışsınız oysa insan bütün bir hayatı boyunca önlem duygusu ile yaşamaz. Bu yıkıcıdır" şeklinde konuştu.

Program Erbaş'ın okurları ile sohbet ederek ve kitaplarını imzalamasının ardından sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN