'Seçim Belirsizliği Altının Yükselişini Destekleyebilir'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Değerli metallere odaklanan fon yöneticisi Sprott Inc.'ten Peter Grosskopf, ABD seçim belirsizliğinin güvenli varlık talebini artırmasıyla altının büyük bir ihtimalle yükselişini sürdüreceğini söyledi.

Geçen ay rekor seviyeye tırmanan altın, ekonomilerdeki istikrar sinyalleri ve hisse senetlerindeki yükselişin etkisiyle geçen haftalarda geriledi. Seçim nedeniyle yatırımcıların enflasyon, kamu borcu ve teşvik ihtiyacına olan ilgisinin yeniden ortaya çıkabileceğini ifade eden Grosskopf, altının, vergileri ve harcamaları artırması beklenen Demokrat başkan adayı Joe Biden'ın galibiyetinden destek bulabileceğini ekledi.

Seçime kadar olan sürecin altına yönelik ilgiyi artıracağının altını çizen Toronto merkezli kurumun CEO'su, "Dünya yeniden çok daha fazla belirsiz bir hal alacak ve insanlar yeniden endişeli olacak." dedi.

Altın 2020 yılında yüzde 28 yükselerek Bloomberg Emtia Endeksi'nde en iyi performansı gösterdi. Koronavirüs pandemisinin yatırımcıları tasarruf aracı olarak altına yöneltmesi metali destekledi. Hükümetlerin ve merkez bankalarının eşi benzeri görülmemiş teşvikleri de enflasyon kaygısını artırarak altının cazibesini destekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN