Şehit ailesinin başına gelen talihsiz tesadüfler

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Üniversitesinde sivil şehit kontejanından işe giren terör mağduru 37 yaşındaki Sabahattin Borak, çalıştığı yerde henüz bir ayını doldurmadan geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybederek, ardında 1'i bebek 6 yetim çocuk ve hamile eşini bıraktı.

1994'te Şırnak'ın Kuşkonar köyünde PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırıda Sabahattin Borak'ın babası İbrahim Borak şehit edildi. Saldırıdan sonra köyü terk etmek zorunda kalan Borak ailesi Siirt'e geldi. Siirt'te 25 yıl çeşitli meslek gruplarında çalışan Sabahattin Borak, yaklaşık bir ay önce Siirt Üniversitesinde memur olarak işe başladı. Borak, çalıştığı yerde henüz 25. gününde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Borak, ardında 1'i bebek 6 yetim çocuk ve bir de hamile eşini bıraktı. Maddi imkansızlıklar içinde olan Borak ailesi yardım eli için gerekli kurumlara başvuruda bulunarak yardım eli bekleyecek. Borak'ın eşi Yıldız Borak, terör saldırısı olmadan durumlarının iyi olduğunu daha sonra 25 yıl boyunca geçim sıkıntısı yaşadıklarını anlattı.
- "Akşamları karanlıkta kalıyoruz"
Terör saldırısından sonra hep yokluk çektiklerini, 25 yıl sonra eşinin babasının şehit edildiğinden dolayı devlet kadrosuna yerleştiğini belirten anne Borak, şunları belitti: "Eşim maalesef sadece 25 gün çalıştıktan sonra kalp krizi geçirmesi sonucu hayatını kaybetti. 6 çocuğum var bir bebeğim daha yolda çok yakında dünyaya gelecek. Durumumuz çok kötü, çocuklarım küçücük ve evimiz yaşanacak durumda değil. Elektrik kabloların çoğu yanmış akşamları karanlıkta kalıyoruz. Evimiz de rutubet var ve çocuklarım bu nedenle hasta düşüyor. Kaldığımız ev 2 göz odadan oluşuyor, tuvaletimiz de dışarda geceleri çocukları tuvalete götürmeye korkuyorum. Şu anda bize Allah'tan başka bakan kimse yok. Devletimize yardım için başvuruda bulunacağım, bizi geri çevirmeyeceğine inanıyorum." "Eşim vefat ettikten sonra evde yalnız başımıza korktuğumuz için anne ve babamın yanında kalmaya başladım." Diyen Borak, şöyle konuştu: "Çünkü kaldığımız yer fazla tekin değil serseriler geliyorlar, bazen kapıyı açmaya çalışıyorlar. Bu nedenle kocam öldükten sonra bu evde kalamıyorum. Kardeşimin evine gittim o da yatalak olan annem, babam ve kendi ailesine bakıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Elimden de bir şey gelmiyor. Allah'ın emri geldi ve eşimi kaybettim." Sabahattin Borak'ın ağabeyi Abdullah Borak ise terör saldırısından sonra köyden kaçtıklarını kaydetti. Terör saldırısından önce köyde hayvancılıkla uğraştıklarını ve durumlarının iyi olduğunu daha sonra bozulduğunu ifade eden Borak, "Durumumuz iyiydi, hayvanlarımız vardı. Sonra şehre geldik, burada perişan olduk, iş güç yoktu. Kardeşim okul okudu, babamızın vefatından 25 yıl sonra kadro geldi. 1 ay çalışmadan kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. 6 çocuğu vardı. Hepsi yetim kaldı. 25 gün çalıştı. 1 ayı doldurmadığı için devlet tarafından aileye babanın maaşı yatırılamıyor." diye konuştu. Ailenin kaldığı evin iyi halde olmadığını ifade eden Borak, "Evin durumu iyi değil. Giriş kapısının penceresi yok, duvarlarda yarıklar var, elektrikler yok. Hiçbir şey sağlam değil. Kardeşime kadro gelmeyene kadar hep fakirlik yaşıyordu. Tam refaha erecekti ki vefat etti. Devletimizden bu konuda yetim aileye sahip çıkmasını bekliyorum." ifadelerini kullandı. Siirt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Cüneyt Özdemir de Borak'ın yaklaşık 1 ay önce devletin sağladığı sivil şehitlik yasasıyla işe girdiğini ve kendisinin de mesai arkadaşı olduğunu söyledi. Borak'ın 25 gün çalıştıktan sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini ifade eden Özdemir, aileye sahip çıkılmasını istedi.
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN