Şehrin Bir Zamanlar En Gözde Çarşısıydı Şimdi İse…

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te bir zamanların en gözde çarşılarından biri olan Cumhuriyet Caddesi şimdilerde hayalet çarşı durumunda.

Eski hareketli günlerini mumla arayan cadde esnafı, yetkililerin çarşının hareketlenmesi için projeler üretmesini istedi.
Şehrin Kezere kaymasıyla işlerinin durma noktasına gelmesinden yakınan esnaf, kurumların ortak çalışma yaparak caddeyi yeniden canlandırması gerektiğini belirtti.
Çarşı esnaflarından Kazım Tez (45), 23 seneye yakındır Cumhuriyet Caddesinde esnaflık yaptığını belirterek, şöyle konuştu:
“Cumhuriyet Caddesi ilk zamanlarında çok parlak çok güzel bir dönem yaşıyordu. Kıymetli değerli bir caddeydi. Rağbet edilen, tercih edilen bir caddeydi ama son senelerde baya bir cazibesini kaybetti. Tabi bunun bir sürü sebepleri oldu. Şu an Cumhuriyet Caddesinde DİKA’nın ve Siirt Belediyesi’nin çevre düzenlemesi projesi var ama ben bunu yetersiz buluyorum çünkü resmi kurum olmadığı için vatandaşlar bu bölgeye gelmiyor. Karakolun önünün kapalı olması bir zafiyettir. Caddeyi etkiliyor. Cazibesi kalmadı diye düşünüyorum. Kurumların ortak çalışma yaparak burası yeniden canlandırılabilir. Burada da bir resmi kurumun açılmasını istiyoruz.”
“Çoğu esnaf kepenk kapatıyor”
“Benim bulunduğum iş yerine yakın 10-12 iş yeri kapalı durumda.” Diyen Tez, şöyle devam etti:
“Eskiden bu böyle değildi. Eskiden burada iş yeri bulmak ev almak hayal gibi bir şeydi. Cumhuriyet Caddesinde işyeri almak Siirt’te olay olurdu ama şimdi bir sürü dükkan kapalı durumda. Yazık yani bu caddenin bu duruma gelmesi gerçekten yazık. Buranın bu kadar ihmal edilmesinde ancak bir kasıt ararım. Bu kadar ihmal edilmez yani. Buranın eksi havasına kavuşmasına için en azından bir resmi kurum açılmasını istiyoruz.”

Esnaf Volkan Akyüz ise şunları ifade etti:
“Burası babamın dükkanı. 40 yıldır babam burada esnaflık yapıyor. Burası hayalet cadde konumuna geldi. Çoğu esnaf kepenk kapattı. İş yapamaz hale geldik. Burası ancak bir devlet kurumu ile canlanır. Yetkililerden talebimiz budur. Bu mahalleyi unutmasınlar. Burası Siirt’in göz bebeğiydi ama şimdi ne yazık ki 10 dükkan kalmamış. Burayı şu an ayakta tutan köylü kesimidir. Onlar da olmazsa kimse uğramıyor buraya. Akşam saat 4 oldu mu hayalet çarşı oluyor.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN