Şifalı Bitkiler Siirt'te Çok Satıyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Kış mevsimine yaklaştığımız bugünlerde soğuk havaya bağlı hastalıklara karşı önlem alan vatandaşlar bitki çaylarına Siirt'te büyük ilgi gösteriyor.

Aktarlar, özellikle soğuk algınlığına iyi gelen bitkilere büyük rağbet olduğunu kaydetti. Genellikle hatmi çayı, zencefil ve zerdeçala rağbet olduğunu ifade eden esnaflar, aynı zamanda kış çayı denilen karışık otlardan yapılan çaylara da talep olduğunu ifade ettiler.

Hava değişiminden dolayı bağışıklık sisteminin zayıfladığına dikkat çeken Esnaflar, "Özellikle grip, nezle, öksürük, balgam sökme, nefes darlığı, astım ve koah hastaları bu mevsimleri biraz daha ağır geçiriyor.

Ondan dolayı hastalar için hazırlanmış olan bitkisel karışımlar var onları tavsiye ediyoruz. Hastalığın türüne göre bitki türleri değişiyor. Grip olan vatandaşlarımız için kış çayları var. Bunların içerisinde 10-15 çeşit otlar var. Bunlarla hazırlanan bir çaydır.Bu çayın faydaları vücudu hızlı bir şekilde ısındırır, terletir. Hastalık dönemini de daha aza indirir. Diğer koah hastaları için hazırlanan bir macun var. Nefes darlığı, astım, bronşit için hazırlanan macunlar var. Bunların hepsi gelen hastanın durumuna göre tavsiye ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN