Siirt Bakırcılar Çarşısı Esnafı Üvey Evlat Mı?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’in en eski çarşılarından olan Bakırcılar Çarşısı esnafı, “Siirt Eski Çarşıları İyileştirme Ve Rehabilitasyon Projesi”ndeki eksikliklerden şikayetçi.

Proje kapsamında birçok işyerinin restore edildiğini fakat bazı işyerlerinin çarşı göbeğinde olmasına rağmen yapılmaması iddiası ile tepki gösterdi.

Çarşı esnafı birçok işyerinin bir kapısının restore edildiğini bir kapısının projeye dahil edilmediğini iddia etti.

Mahfuz Çelik, 12 yıldır bu çarşıda esnaf olduğunu, bu projenin çarşıya bir canlılık getireceğini ama Siirt’in en eski çarşı olarak nitelendirilen Bakırcılar Çarşısının projeye dahil edilmediğini dile getirdi.

Bakırcılar Çarşısı esnafı olarak bu çarşının proje kapsamına alınıp burada da yenileme çalışmalarının başlamasını istiyoruz diyen Çelik, “Bilindiği üzere DİKA ve Siirt belediyesini eski çarşıları yenileme projesi var. Siirt’te bazı çarşıların kepenk ve dış cephe yenilemesi yapmışlar.  Eski ve tarihi olan Bakırcılar Çarşısı bu projeden yoksun kalmış biz Bakırcılar Çarşısı esnafı olarak bu çarşının proje kapsamına alınıp burada da yenileme çalışmalarının başlamasını istiyoruz.” dedi.

Kasım Ekinci adlı esnaf da, bir dükkanın bir kapısı yapılıp bir diğer kapsının Bakırcılar Çarşısına baktığı için yapılmadığını belirtti.

Mühendisin hatası diye kendilerine geri dönüş yapıldığını belirten Ekinci Sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bu dükkana kadar bak aynı duvar aynı devlet aynı bayrak camimiz birdir. Neden bu dükkan yapılıyor neden bu yapılmıyor. Bu dükkanın bir kapısı yapılmış bir kapısı Bakırcılar Çarşısına baktığı için yapılmamış. Belediyeye gittik müracaat ettik, yapılsın diye ama proje kapsamına girmiyor diyorlar. Siirt’in en eski çarşısı burasıdır. Yetkililerle yaptığımız görüşmelerde neden yapılmıyor diye sorduğumuzda; mühendisin hatasıdır diyorlar, proje kapsamına alınmamış diyorlar. Bu çarşının da yapılmasını talep ediyoruz esnaflar olarak. Zengin olanlara yapılıyor fakir olanlara yapılmıyor açık açık ayrım yapıyorlar.”

Çarşı esnaflarından olan Mehmet Yerlikaya da bu konuda çok mağdur edildiklerini söyledi.

Siirt’in en eski çarşısı olan bakırcılar çarşısının da yapılmasını istediklerini söyleyen Yerlikaya, “Biz çarşı esnafı olarak çok mağduruz. Buradaki mağduriyetimiz şudur; diğer çarşıların kepenkleri yapıldı bizim çarşının kepenkleri yapılmadı. Bu ayrımcılığı biz istemiyoruz. Bu proje kimler tarafından yapılmışsa Siirt’in en eski çarşısı olan bakırcılar çarşısının da yapılmasını istiyoruz. Yılların çarşısı burasıdır. En eski çarşı. Burası bakırcılar çarşısıdır. Gördüğünüz gibi dükkanların hepsi yılların dükkanıdır.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN