Siirt Barosundan Ücretsiz Avukatlık Hizmeti

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Barosu Başkanlığı Adli Yardım Komisyonu, "Davalarınız için Ücretsiz Avukatlık hizmeti sunuyoruz" şiarıyla şehrin birçok noktasına tanıtıcı bilboardlar astı.

Hukuki yardıma ihtiyaç duyan ve avukat tutmaya maddi imkanı yeterli olmayan vatandaşlar için Siirt Baro Başkanlığı tarafından kurulan Adli Yardım Merkezi tarafından ücretsiz avukat imkanı sunuluyor.

Siirt Barosu Adli Yardımdan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Serhat Sizer, Artı Siirt'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Her yıl ortalama 100 kişiye baromuz tarafından ücretsiz avukat hizmeti verilmektedir. Bilboardları asmamızın temel amacı daha çok sayıda yurttaşımıza hukuki destek sağlamaktır. Bilboardlarla vatandaşlarımızın adli yardım hizmetlerinden ve içeriğinden haberdar olmalarını sağlamaya çalışıyoruz.

Avukatlık kanunun 176. Maddesine göre; avukatlık ücretini karşılama olanağı bulunmayanlara bu kanunda yazılı avukatlık hizmetlerinin sağlanması anlamına gelen adli yardım hizmeti baromuz ve adlı yardım komisyonunun çalışmaları ile halka büyük bir hukuki destek olarak ulaşmaktadır. Adli yardımdan yararlanan kişinin avukatlık ücreti baromuz tarafından karşılanmaktadır.

Baromuz tarafından hukukta eşitliğin sağlanması için haksızlığa uğramış ya da dava açmakta haklı olan kimselerin mali olanaklarının yetersiz olması sebebiyle hak kaybına uğramamalarını sağlama amacıyla böyle bir hizmeti vermekteyiz. Bu nedenle maddi açıdan avukat tutamayacak durumda olan vatandaşlarımız, adli yardım kapsamında avukat atanması için baromuza başvuruda bulunabilir."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN