Siirt Belediyesi'nden Çölyak Hastalarına Glutensiz Baklava İkramı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından kent merkezinde çölyak hastalarına  glutensiz baklava ikramı yapıldı.

Vali ve Belediye Başkan vekili Osman Hacıbektaşoğlu’nun talimatıyla, Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerince, kentte yaşayan 91 çölyak hastası evlerinde tek tek ziyaret edilerek, kendilerine glutensiz baklava ikram edildi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Özekinci, “Sayın Valimiz Belediye Başkan vekilimiz Osman Hacıbektaşoğlu’nun selamları ile Siirt’te bulunan bütün çölyaklı kardeşlerimizi ziyaret ettik. Çölyak hastalarına yönelik bir program başlattık. Bu programa kaç gündür hazırlık yapıyoruz. Gaziantep’ten kardeşlerimiz için özel hazırladığımız glütensiz baklavaları temin ettik. Bugün elimize ulaştı ve bizler de hızlı bir şekilde tatlılarımızı evleri ve haneleri kapı kapı dolaşarak Siirt Belediyemizin ve Başkanvekilimizin selamlarını ileterek kardeşlerimize ulaştırdık.”

“İki yıldır tatlı tüketmeyen hastalarımıza baklava ikramında bulunduk”

Özekinci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler için önemli bir gün. Çünkü ulaştığımız evlerde bir iki yıldır tatlı tüketmeyen kardeşlerimiz var. Bu işin hassasiyeti gerçekten çok çok önemli bizler belediye olarak ve birim müdürlüğümüzdeki bütün arkadaşlarımız ile birlikte bu kardeşlerimizin çekmiş olduğu hastalığı kendimiz için dert ediniyoruz. Onların hastalığı bizim hastalığımız. Siirt Belediyesi olarak bu hastalıkta sıkıntı yaşayan bütün kardeşlerimizin yanındayız. Her zaman da onlarla birlikte olacağız. Devletimizin bütün imkanları kardeşlerimiz ve halk içindir. Bu anlamda Belediye başkanımızın bize göstermiş olduğu doğrultuda bu imkanları da kardeşlerimiz için seferber edeceğiz. Bir gün değil her gün Siirt’teki bütün hastalarımızın kardeşlerimizin yanında olacağız. Bizlere desteğini esirgemeyen Sayın Valimize ve tüm birim arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Kapılarını bize açan kardeşlerimizi de teşekkür ediyoruz.”

Çölyak hastası Hatice Taş ise şöyle dedi:

“Sayın Valimiz Belediye Başkanvekilimiz Osman Hacıbektaşoğlu’na ve Kültür Müdürlüğünde çalışan tüm ekiplere çok teşekkür ediyorum. Glütensiz baklava ne büyük hayalimiz. Zorla bulduğumuz bir tatlıydı. Bu ikramı görünce çok mutlu oldum. Gerçekten altın değerinde kıymetli bir ikram. Kısacası çölyak hastalığı günümüzde artık çok yaygın olmakla birlikte buğday,yulaf,arpa ve çavdar dediğimiz tahılların içerisinde bulunan glüten proteinine karşı hassasiyet göstermektir. Vücut bir süre sonra bunu sindiremiyor. Yeterli kalsiyum,besin,mineral alınmadığı için bir hastalık haline geliyor.”

“Bir buçuk yıldır da glütensiz baklava yemiyorduk”

Nazlı Taş da “Ben bir buçuk yıldır çölyak hastasıyım. Bir buçuk yıldır da glütensiz baklava yemiyorduk. Sizin sayenizde bugün glütensiz baklava yiyeceğiz. Siirt Belediyemize teşekkür ediyoruz.” dedi.

4 yıldır çölyak hastası olduğunu dile getiren Kübra Kurt ise şöyle konuştu:

“4 yıldır çölyak hastasıyım. Evde üç kardeş çölyak hastasıyız. Birçok konuda sıkıntılar yaşıyoruz. Glütene alerjimiz olduğundan dolayı. Ürünlere ulaşmakta baya sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuda Siirt Belediyesi sağ olsunlar bize yardımlarda bulundular. Uzun zamandır tatlı yememiştim ve Siirt Belediyesi bugün kapımızı çalıp bize tatlı ikramlarında bulundular. Buradan Sayın valimize ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat beye teşekkür ediyorum. Evde yapıp denemiştim ama bir türlü becerememiştim. Gerçekten çok güzel görünüyor. Buradan herkese çok teşekkür ediyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN