Siirt Belediyesinden Kadınlara Özel Hizmet

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulu bulunan "Berfin Kadın Dayanışma Merkezi" faaliyetlerine yeniden başladı.

Sosyolog, psikolog, sosyal bilimci, el sanatları usta öğreticilerinin hizmet vereceği merkezde, başvuran kadınlara yönelik bilgilendirmeler yapılarak rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de sunulacak.

Belediye bünyesinde daha önce kurulan ancak uzun bir süre çalışmaları durdurulduktan sonra yeniden hizmete açılan "Berfin Kadın Dayanışma Merkezini ziyaret eden Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Dayanışma Merkezi'nde; kadına hakim siyasal ve toplumsal kültürün etkisi altındaki kadınlarımızın mücadelelerinde onlarla birlikte olacaklarını, güçlenmelerine yönelik plan ve programlarla yeniden hizmet üreteceklerini belirten Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen IŞIK, öncelikle kadınların sorunlarını tespit etmek amacıyla saha araştırmalarına başladıklarını belirtti.,

IŞIK; "Şiddet gören veya şiddete uğrama endişesi duyan, güçlenmeyi amaçlayan tüm kadınlarımızı merkezimize bekliyoruz." dedi.

Merkezde, kültürel etkinlikler, gezi programları gibi birçok sosyal faaliyetin yanı sıra, kadın girişimciliğinin teşvik edilmesi ve kadın emeğinin görünür hale gelmesi için pazar, sergi gibi tanıtıcı, destekleyici nitelikte teşhir ve satış merkezleri açılarak kadınların ticari faaliyetleri güçlendirici ve kadın girişimciliğini özendirici çalışmalar gerçekleştirileceği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN