Siirt Dernekler Federasyonu Yılmaz Özdil hakkında suç duyurusunda bulunacak

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Kurumsal İletişim Direktörü Mehmet Yusuf Balık, gazeteci-yazar Yılmaz Özdil'in Tillo'ya yönelik makalesine tepki gösterdi.

Balık, "Dini değerleri aşağılayarak halkın sosyal sınıf ırk, din ve mezhepleri aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçundan Yılmaz Özdil hakkında suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

Büyük âlim ve mütefekkirlerin uğrak yeri olan Tillo'nun kirli ağızlara alınmayacak kadar nezih ve karakterli bir duruşun temsil makamı olduğunu söyleyen Balık, “Tillo, hayatını çağımızın insanlarına iman hakikatlerini anlatmaya adayanların diyarıdır. Yüzlerce yıldır en büyük arzumuz ve hayalimiz bu âlim ve mütefekkirlere layık olabilecek bir hayatı inşa etmektir.” diye konuştu.

Tillo'nun kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayan Balık, “Özdil’i Kur’an ayetlerini anlamaya, ömrünü İslam’ın yayılmasına adayan bu evliyaları daha doğru şekilde anlaşılmaya davet ediyoruz. Unutmasın ki; şu halde güvenilip sığınılacak tek varlık Allah Teâlâ’dır. Kendisine tam bir teslimiyetle güvenip sığınan kulunu elbette mahzun eylemeyecektir. Kaldı ki şu üç günlük ömrümüzü eziyete dönüştürmekle kalmayıp, çoğu zaman sırat-ı müstakimden ayağımızın kaymasına sebep olabilecek hırslardan, dünyalık korku ve kaygılardan, faydasız koşuşturmalardan kurtulmanın tek çaresi de budur.” ifadelerini kullandı.

Özdil hakkında, Siirt Dernekler Federasyonu olarak suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Balık, şunları söyledi:

“Türk Ceza Kanunu’nun 216’ncı maddesine istinaden 'dini değerlerini aşağılayarak halkın sosyal sınıf ırk, din ve mezhepleri aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunu duyurmak isteriz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN