Rezalet!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Devlet Hastanesinde yaşanan sorunlara ilişkin vatandaşların çilesi bitmiyor.

Her gün farklı sorunları Artı Siirt Haber Ajansı whatsapp ihbar hattına ulaşarak belirten vatandaşlar, son günlerde hastanede bulunan asansörlerin kırmızı etiketli olduğunu ve çocuk poliklinikliğindeki müşahede odalarında temizlik sorununu sıkça dile getirdi.

Hastanede her gün yüzlerce insanın kullandığı asansörlerin kırmızı etiketli olmasına rağmen bir önlem alınıp alınmadığı merak ediliyor.
İsmini belirtmek istemeyen bir vatandaş yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Siirt Devlet Hastanesinde bulunan kırmızı etiketli asansörler hayati tehlike arz ediyor. Sağlığımız için geliyoruz hastaneye ama ne yazık ki gördüğünüz gibi asansörlerin hepsi kırmızı bandrolu. Yani güvenli değil kullanımı defalarca cimere bildirmemize rağmen herhangi bir gerekli önlem alındığını görmedik. Yetkililerin bu durumu acilen düzeltmesi gerekiyor.”

“Müşahede Odaları Pislik İçinde”

Bir diğer sorun da henüz üstesinden gelinemeyen temizlik sorunu.
Bir anne de hastalanan çocuğunu Çocuk Poliklinikliğindeki müşahede odasına getirince gördüğü manzara karşısında şoka uğradı.
Kullanılan çocuk bezi ve bitmiş serumların odada öylece bırakıldığını gören anne çocuğunu özel bir hastaneye getirmek zorunda olduğunu söyledi.

Çocuğunun orada şifa bulacağına inanmadığını belirten anne, şöyle dedi:
“Ben bir anne olarak çocuğumun o pis odada nasıl şifa bulacağını bekleyeyim. Odayı öyle kirli görünce de bir daha da oraya gitmem. Yetkililerin bu duruma acilen çare bulması gerekiyor. Benim durumum var diye özel hastaneye gittim ama durumu olmayan vatandaşların bu imkanı yok ve bu kirli ortamda tedavi olmak zorunda kalıyor. Hepimizi ilgilendiren bu durumun düzeltilmesini istiyoruz.”

“Acilde Doktor Ve Cihaz Yetersizliği İddiası”

Bir vatandaşta hastane acilinde doktor ve cihaz yetersizliği nedeniyle acil hastalara bile müdahale edilemediğini iddia ederek, şöyle konuştu:

“Günler sonrasına MR için randevu veriliyor. Parası ve sigortası olan hiç kimse artık devlet hastanesine uğramıyor. Koskoca Siirt’te hastaneye başvuran hastaların 1/3 üst solunum yolu rahatsızlıkları nedeniyle başvurdukları halde 1 KBB uzmanı göre yapıyor oda raporları imzalatmaya gelenlerden fırsat bulamıyor hasta muayenesine. Çok yazık artık Batman’a gidecek hastalar. Siirt ahalisi kurumlarla, müdürlükleri, bürokrasi ve İŞKUR ile ilgileneceğim sağlık sorunlarıyla ilgilensin biraz. Bir Milli Eğitim Müdürlüğüne gösterdikleri tepkinin binde birini hastaneye göstersinler yoksa orda rant mı var koltuk sevdası mı var?”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN