Siirt Güres Caddesi Projesi Belli Oldu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Valisi, Belediye Başkan Vekili Olan Osman Hacıbektaşoğlu bugün düzenlediği basın toplantısı ile, Güres Caddesinde yapılacak olan yenileme projesini açıkladı.

Hacıbektaşoğlu, tanıtım töreninde şehrin gelişimi için çalışmlarına devam ettiklerini belirtti.

Yapılan açıklamada Güres Caddesi için düşünülen proje ise şu şekilde belirtildi:

"Proje alanında kullanımlar dikkate alınarak cadde boyunca 3 aks oluşturulmuştur. Servis yolu olarak da kullanılabilecek olan yaya aksı, engelsiz erişim sağlayan, 5 m genişlikte caddenin iki yanına yapılmış ve cadde boyunca devam eden bir akstır. Ticaret aksı (dükkân önü) dükkanlar ile servis-yaya yolu arasında kalan alandır. Etkinlik aksı olarak isimlendirilen orta alan, iki tarafta bulunan servis-yaya yolunun ortasında kalmaktadır. Yaya sirkülasyonunun düzgün sağlanması için etkinlikler bu alana toplanmış ve cadde boyunca devam etmektedir. 3 aks farklı döşemelerle tasarlanarak alanları tanımlanmıştır.

Güres caddesinin ihtiyaçları göz önünde bulundurulduğunda yeşil alanların artması, çeşitli etkinlik alanları eklenmesi, ticaret alanlarının daha aktif kullanımının sağlanması, yaya sirkülasyonunun kesintisiz olması ve engelli erişimine uygun mekanlar oluşturulması sağlanmıştır. Yeşil alan 1685m²’den 2260m² ye çıkarılmıştır. 325 adet mevcut ağaç korunacak yalnızca 3 tanesi taşınacaktır. Geriye kalan 22.240m² olan sert zeminlerde doğal taşlar kullanılmıştır. Bu taşlar granit, bazalt, diabaz olarak seçilmiştir. Seçilen bu doğal taşlarla oluşturulan caddeye özgü döşeme deseni, yaya hareketini yönlendirici olarak tasarlanmıştır. Yaya aksı (servis yolu) boyunca sağda ve solda yerde lineer aydınlatmalar önerilmiş aks vurgulanmıştır.

Güres Caddesine; giriş kısmında ışıklı yazı şeklinde giriş takı, başta ve sonda olmak üzere iki adet saat kulesi, başta sonda ve ortada olmak üzere toplam 3 adet çeşme, 4 farklı alanda toplam 46 adet bisiklet park elemanı, 360 m² pergolalı oturma alanları, 150 m² kuru havuz alanı, 80 m² kermes alanı, 1000 m² oturma -dinlenme vakit geçirme alanı, 150 m² etkinlik alanı ve etkinlik alanı üzerine ışık halısı önerilmiştir. Caddenin tasarımına uygun aydınlatma elemanı, çöp kutusu ve oturma elemanları önerilmiştir.

Rampa çözümleriyle tüm alan engelli erişimine uygun hale getirilmiştir. Cadde boyunca aydınlatma tasarımı yapılmıştır. Ayrıca içme suyu, yağmur suyu, atık su hatlarının yenilenmesi ve hidrant projesi çözülmesi gibi altyapı projeleri de çalışılmıştır."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN