Siirt İl Sağlık Müdürü Ömür: 'Salgın Düşüyor Ancak Rehavete Yol Açmaması Gerekir'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, koronavirüs salgınında düşme görülmeye başlandığını belirterek bu durumun rehavete yol açmaması gerektiğini belirtti.

Siirt’in de koronavirüs salgınından nasibini aldığını ve ilk vakanın 21 Mart tarihinde görüldüğünü belirten Dr. Ömür, "İlk birkaç hafta artış eğilimindeydi, şu an için duraklama ve düşmeye başladığını söyleyebiliriz, ancak bu durumun rehavete yol açmaması gerekir." dedi.

Ömür, “Salgının etkisi bütün dünyada olduğu gibi ilimizde de etkisini sürdürüyor. Önümüz yaz ve sıcak günler bizi bekliyor. Vatandaşlarımızı evde tutmak zor, dışarıya çıkmamalarını istirham ediyoruz. Dışarı çıkmak zorunda kalanların da uyarıları dikkate almalarını istiyoruz. Özellikle her zaman temizliğe dikkat edelim ve temaslarda dikkatli olarak sosyal mesafe kurallarına uyalım. Yakın temasta bulunmayalım, sarılma/öpüşme gibi geleneklerimizi bir müddet erteleyelim. Ramazan Bayramında kimsenin üzülmesini istemiyoruz. Vatandaşlarımızın bayram günlerini coronavirüs servislerine geçirmelerini istemiyoruz. Fakat salgının seyir hızı azaldı diye vatandaşlarımızda rehavet olmasın.” diye konuştu.

Bu süreçte en alt kademedeki personelden en üst kademedeki yöneticiye kadar sağlık personellerinin çok özverili çalışma gerçekleştirdiğini belirten ve kendilerine teşekkür eden Dr. Ömür, vatandaşların bayramlarını da kutladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN