Siirt Kimin Umurunda!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Soruyoruz, yıllardır birçok alanda 81 ilin çok gerisinde kalan Siirt kimin umrunda.

Siirt’in kanayan yarası işsizlik, altyapı sorunu, sosyal aktivitelerin azlığı karşısında şehri yönetenlerin bırakın herhangi bir icraatta bulunmasını, fikir bile yürüttüğüne kimse inanmıyor.

Vatandaşlar, refaha kavuşmak için seçtiği siyasi yöneticileri veya devletin vatandaşları refaha kavuşturması için görevlendirdiği yöneticilerin bunca başarısızlık ve sorunlar karşısında ne yaptığını merak ediyor.

Sağlıkta temizlik, eğitimde başarısızlık gibi hayati meseleler karşısında tek çözümü ilgili kurum yöneticisini değiştirmekle yetinildiğine değinen vatandaşlar, artık çözüm odaklı çalışmalar yapılmasını bekliyor.

İşsizliğin artık intiharlara sebebiyet verdiğini dile getiren vatandaşlar, Siirt’i son durak olmaktan bir an önce kurtarıp, yatırım yapılmasını ve istihdam sağlanması gerektiğini, Siirt’te intihar haberleri duymak istemediklerini belirtti.

‘’Başka iller işçi bulamazken Siirt’te iş yok’’

Siirt’i yönetenlerin Siirt’i umursaması gerektiğini aksi halde kentin gittikçe geriye gittiğini ifade eden vatandaşlar, ‘’Siirt son durak olmaktan çıkmadı, çıkması için hiç kimse ciddi bir çaba da sergilemedi. Siirt’i de biz vatandaşları da kimse kusura bakmasın ama umursayan yok. Diğer illere bakıyoruz, yatırımlar oluyor, fabrikalar açılıyor, iş verenler işçi bulamıyor. Biz de başka illere göç etmek zorunda kalıyoruz. İşsizlik dünyanın en ağır olaylarından biri yetkililer, bizi yönetenler eğer gerçekten bizim derdimizle dertlenmek için başa gelmişse günü kurtarma peşinde olmasınlar. İnsanoğlu her gün yaşar ama kendi cebi için yaşamasın, yönettiği insanların mutluluğu için çabalasın. Artık güzel şeyler olsun istiyoruz. 3 dilli kardeş şehirde kimseye ayrımcılık, torpil yapılmadan istihdam sağlansın, yatırımlar yapılsın. Yöneticiler gerçekten bir yönetici vasfına kavuşsun sözde kalmasınlar.’’

‘’Siirt’i sel götürsün kime ne’’

Altyapı sorununa değinen bir vatandaş da ‘’Siirt’te kısa süreli bir yağışta yürüyebilecek çok az sayıda yol ve kaldırım oluyor. Sadece bu durum vatandaşın umursanmadığı anlamına geliyor. Kış geliyor bodrum katta yaşayan çok sayıda vatandaş var şiddetli bir yağışta o vatandaşlar büyük sorun yaşıyor ama kimin umrunda. Şehir olarak nitelendirdiğimiz Siirt yağmura resmen gömülüyor. Bunun için kim çözüm aradı, kim kalıcı bir proje hazırladı, kim düşündü, biz söyleyelim hiç kimse. Çünkü Siirt kimsenin umrunda değil. Ancak birkaç kişi zengin edilsin, Siirt’i sel götürsün kime ne.’’

Artı Siirt Haber Ajansı olarak sosyal medya ve internet sitesinden Siirt’in neyi eksik sorusunu yönelttiğimizde ortaya çıkan eksiklikler Siirt’in derdiyle dertlenmeyen yöneticilerin karnesini ortaya koydu.

Gençlerin ağırlıklı olarak istediği iş talebine kimsenin kulak vermemesi en azından fikir bile üretememesi büyük tepkilere neden oluyor.

‘’Siirtli gençler de açtı ağzını yumdu gözünü’’

İş sahibi olarak yuva kurup mutlu olmak isteyen bu durum gençlere artık sadece bir hayal olarak geliyor.

Artı Siirt’e sorunlarını yazan Siirtli gençler de açtı ağzını yumdu gözünü.

Geleceğin kendilerinin elinde olacağına vurgu yapan gençler, şöyle konuştu:

‘’Herkes bilsin ki işsiz bir gençlik yetişiyor. Gençlerin sorunlarıyla ilgilenmeyen, gençlere iş imkanı sağlamayan yöneticilere asla ama asla şans tanınmayacak. Bizler bilinçli bir nesil olarak yetişiyoruz. Kimse bizim aklımızla dalga geçemez. İstihdam alanları oluşması için artık biz de çabalayacağız. Liyakat sahibi yöneticilerin başa gelmesi için irademizle seçici olacağız. Liyakat istiyoruz, adalet istiyoruz, refah ve huzur istiyoruz. Küçük şehrimiz Siirt’te iş sahibi olamıyoruz. Üniversite okuduk ama bizim olmamız gereken yerlerde ilkokul mezunları var, bizi yönetenler yeni fikirlerin ne olduğunu bile bilmiyor. Biz şehrimizde faydalı işler yapacak en azından fayda işler yapmayı düşünen kişilerin olmasını istiyoruz. Siirt’te gençlerin vakit geçirebileceği kafeler dışında ne var, hiçbir şey yok. Bizi fikir üretebilen, proje hazırlayabilenler yönetseydi halimiz böyle olmayacaktı. Devlet büyüklerimizden liyakatli kişilerin başa getirilmesini istiyoruz, bize seçme hakkı verildiği zaman da biz kimi seçeceğimizi artık iyi biliyoruz.’’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN