Siirt Milletvekili Beştaş, Botan Vadisini Meclise Taşıdı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Halkların Demokratik Partisi Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Botan Vadisi üzerinde yapılan barajdan dolayı mağdur olan köylerin sorunlarını mecliste gündeme getirdi.

Beştaş, Ilısu barajı nedenile sular altında kalan Botan köprüsünden sonra vatandaşların ulaşımda büyük sorunlar yaşadığını belirtti.

Sağlık ve eğitim başta olmak üzere sosyal ve ekonomik olarak önemli bir mağduriyetin yaşandığını belirten Beştaş, Botan Vadisinde yapılan baraj nedeniyle Botan Köprüsü çökmüş olup, bağlantı yolları kapanmış olup bölge halkı ulaşımda ciddi sorunlar yaşıyor. Köylüler evlerine dahi ulaşamıyor, sağlık ve eğitim başta olmak üzere sosyal ve ekonomik olarak önemli bir mağduriyet söz konusu. Güvenlik gerekçesiyle yapılan barajların bölge halkına çok ciddi zarar getirdiğini buradan da ifade etmek isterim. Tarihsel olan Hasankeyfin sular altında kalmış olması, tüm ülke adına büyük bir kayıp ve gelecek nesiller için onarılamaz bir yaradır. Botan Vadisi siirtliler için önemli yaşam kaynaklarını içinde barındırmış olup bu yönüylede vadinin korunması hayati önemdedir." şeklinde konuştu

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN