Siirt Milletvekili Taş: 'Meclise Yapılan Bu Darbeyi Kabul Etmiyoruz'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Dün HDP milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın vekilliklerinin düşürülmesi HDP Siirt İl Örgütü tarafından yapılan basın açıklaması ile kınandı.

HDP Siirt il binası önünde düzenlenen basın açıklamasına Siirt Milletvekili Sıddık Taş, HDP İl Eşbaşkanları Belkıza Beştaş Epözdemir, Yusuf Batur ve partililer katıldı.

Açıklamayı yapan Siirt Milletvekili Sıddık Taş, Musa Farisoğulları ve Leyla Güvenin halkın iradesi olduğunu belirtti.

Taş, Bu seçilmişler her zaman bu halkın milletvekilleri olarak devam edecekler.Hukusuz ve adaletsizce vekillikleri düşürülmüş olsalar bile her zaman bu halkın vekilleri ve iradeleri olarak devam edeceklerdir.

Hapishanelere koyarak, baskıyla bizi durduramazsınız. yaptığınız faşizmi ile biz Kürtlerin önünü durduramayacaksınız. Bunu herkes çok iyi bilsin. Saray saltanatını devam edebilmek için bize saldırmaya devam ediyor. Son yapılan anketlerde herkes iyi bilsin ki sarayın durumu hiç iyi değil gidicidir. AKP ve küçük ortağı MHP gidicidir arkadaşlar. Ben eminim ki ilk seçimde Türk ve Kürt Halkı bunlara en büyük cevabı sandıkta verecektir. Biz tekrardan buradan söylüyoruz, Mecliste yapılan bu saray darbesini kınıyoruz ve kabul etmiyoruz." şeklinde konuştu.

Yapılan nasın açıklamasından sonra grup 5 dakikalık oturma eyleminden sonra dağıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN