Siirt Susuz mu Kalacak?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Belediyesi Eş Başkanı Peyman Dara Turhan, düzenlediği basın toplantısı ile vatandaşlara uyarıda bulundu.

Belediyede açıklamada bulunan Turhan, Siirt’e su akışı sağlanan HESKO içme suyu ishale hattı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Şirvan Barajı nedeni ile su altında kalacak HESKO içme suyu ishale hattının yeni yerine taşınması için Siirt Belediyesi, Siirt İl Özel İdaresi, Kurtalan Belediyesi, Tillo Belediyesi, Kayabağlar Belediyesi, Atabağı Belediyesi, DSİ ve NAS Enerji A.Ş tarafından protokol imzalandı.

Turhan, Şirvan Barajı nedeni ile Siirt’te su akışının sağlandığı HESKO su ishale hattının bir kısmının su altında kalmasından dolayı yeni yerine taşınma sürecinde yaşanabilecek su kesintilerine karşı tüm hazırlıkların yerinden incelendiği ve çalışmaların verilen 3 aylık süre içerisinde bitirilmesi için gerekli denetimleri ve önlemlerin alındığını belirtti.

Turhan, Protokol çerçevesinde Siirt İli ve ilçelerinin su kesintisine uğramaması için yüklenici firmanın son teknoloji ekipmanlar ve ekipleri ile çalışma alanında hazır bulunacaklarını ifade etti.

Anlaşma gereği çalışmaların en geç 31 Aralık 2019 tarihine kadar başlanacağını söyleyen Turhan, “İş yeri teslim ve işe başlama tutanağı düzenlendikten ve çalışmalara başlamasının ardından 3 aylık gibi bir süre zarfında yüklenici firma ile anlaşmaya sağlandı. Çalışmaların 3 aylık süreçte bitirilmemesi durumunda ise her geciktirilecek gün için yüklenici firmanın Siirt Belediyesine Günlük 3 Bin Tl caza ödenmesine karar imzalandı.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN