Siirt Ülkü Ocaklarından Eğitime Destek

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanlığına getirilen Abdulkadir Ekin, eğitim seferberliği için harekete geçti.

Başkan Ekin, göreve yeni gelmesine rağmen kentte ilk icraatı gençlere faydalı olacak birçok dalda ücretsiz eğitim kurslarını faaliyete geçirmek oldu.

Siirt’te 2019 Eylül ayında Ülkü Ocakları Genel Başkanı Dr. Sinan Ateş’in oluruyla Siirt Ülkü Ocakları Başkanlığı’na getirilen Siirt Üniversitesi Araştırma görevlisi Abdulkadir Ekin’in ilk icraatı eğitim seferberliğini start vermek oldu.

Siirt Ülkü Ocakları Başkanı Ekin, yaptığı açıklamada, Ocak bünyesinde Siirtli gençlerin kayıtsız şartsız faydalanabileceği Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), Temel Yeterlilik Testi (TYT), Yabancı Dil, Robotik Kodlama gibi alanlarında kursları başlattıklarını söyledi.

Ülkü Ocakları bünyesinde verilecek olan kurslar gönüllü akademisyenler ve öğretmenler tarafından verileceğini belirten Ekin, şöyle konuştu:

"Açılan kursların yanı sıra Siirt’te birçok sosyal faaliyete imza atacağız. Siirt Ülkü Ocakları, Milli Eğitime destek vermeyi hedefliyor. Amacımız Siirt’teki gençlerin daha iyi bir yere gelmek ve eğitimli bir nesil oluşturmak. Bir eğitimci olarak, Siirt’imizdeki gençlerimizin eğitimde daha iyi bir yerlere gelmesi ve topluma faydalı birer birey ve ülkemize faydalı nefer olmaları için bu projeyi başlatmış bulunmaktayız. Bir diğer amacımız, doğup büyüdüğümüz topraklara faydalı bir nesil bırakma gayesi içindeyiz. Bizler Siirt Ülkü Ocakları olarak bununla birlikte gençlerimize milli ruhu yaşatmayı da amaçlamaktayız. Tek derdimiz, gençlerimiz ülkelerine yararlı olsun, yararlı işlerde bulunsunlar istiyoruz. Şimdilik ocağımız bünyesinde belirlediğimiz ve gençlerimizin ilk ihtiyacı olan bazı kursları ücretsiz ve kayıtsız olarak açtık. Önümüzdeki zaman zarfında yine faydalı olacak birçok kursları açmayı planlıyoruz. Gençlerimiz, açtığımız kurslara rağbet göstermesi bizleri oldukça mutlu ediyor. Tüm Siirt’teki öğrencileri ocağımızdaki kurslardan faydalanmaya davet ediyorum."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN