Siirt Umut Kervanı Suriyeli aile için yardım çağrısında bulundu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

25 metre karelik tek göz bir evde zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan Suriyeli aile için yardım çağrısında bulunan Siirt Umut Kervanı Başkanı Ramazan Tokdemir, Suriyeli ailenin çok zor şartlarda yaşadığını söyledi.
Ülkelerindeki savaştan dolayı Türkiye’ye gelen ve yaklaşık bir yıl önce de Siirt’ e yerleşen Suriyeli aile, 25 metre karelik tek göz odalı bir evde bir çocukları ile yaşama tutunmaya çalışıyor.

Astım hastası olduğu ve doğru dürüst bir bakım yapılamadığı için bir yıldır çalışamayan aile babası, borç içinde ayakta durmaya ve ailesine sahip çıkmaya çalışıyor.  Ailenin durumundan haberdar olan ve acil ihtiyaçlarını karşılayan Umut Kervanı yetkilileri ise hayırseverlerden destek bekliyor.
“Gelip eve baktığımızda hayretler içerisinde kaldık”

Suriyeli ailenin evde yerlere serecek bir halılarının dahi olmadığını ve bu nedenle de babanın hasta düştüğüne dikkat çeken Tokdemir, ailenin yürek burkan durumunu şu şekilde paylaştı:

Siirt Umut Kervanı olarak İbrahim kardeşimizin vesilesiyle Suriyeli ailenin durumundan haberdar olduk ve eve gelip baktığımızda ailenin durumunun gerçekten çok vahim olduğunu gördük. Çok zor şartlar altında bir yaşam mücadelesi veriyorlar. Eve baktığımızda hayretler içerisinde kaldık, bir yıldan buyana 25 metre karelik tek gözlü bir evde yaşıyorlar. Aile reisi yatacak yorgan ve battaniye olmadığı için hasta düşmüş. Evde hem yatak hem de yorgan olarak kullandıkları eşyadan başka bir şeyleri yok. Hem üzerinde oturuyor hem de yatmak için bu eşyayı kullanıyorlar.
“Yemeklerini pişirebilecekleri bir ocakları dahi yok”

Başka çareleri olmadığı için pencerelerini perde niyetine bir bezle örttüklerini ifade eden Tokdemir, “Mutfakta bir buzdolapları var ama kapısı bozuk olduğu için bir kablo ile kapatıyorlar. Çamaşırlarını yıkayabilecekleri bir makineleri, yemeklerini pişirebilecekleri bir ocakları yok. Yere serebilecekleri bir halıları bile yok. Alenin gerçekten hiçbir şeyleri yok, kış gelmeden hayırsever kardeşlerimizden yardım elini uzatmalarını talep ediyoruz. Bizler az da olsa biraz gıda ve kırmızı et getirdik ama ailenin bundan çok daha fazlasına ihtiyacı var. Aile babası çalışamadığı için esnafa 2 bin TL’ye yakın bir borcu oluşmuş durumda. Bu nedenle muhacir kardeşlerimize ensar olarak yardım etmemiz gerekiyor." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN