Siirt Üniversitenin 108 Devlet Üniversitesi Arasından Kaçıncı Sırada Yer Aldığı Açıklandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Aldığı Açıklandı Siirt Üniversitesi, Web of Science kayıtları dikkate alınarak hazırlanan uluslararası kriterlere göre yapılan 2019 yılı değerlendirmede bilimsel yayınlarda 108 devlet üniversitesi arasında 35.sırada yer aldı.

Siirt Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Üniversitemiz, Web of Science kayıtları dikkate alınarak hazırlanan uluslararası kriterlere göre yapılan 2019 yılı değerlendirmede bilimsel yayınlarda 108 devlet üniversitesi arasında 35.sırada yer aldı.

Fen bilimleri, sosyal bilimler, sanat ve insani bilimleri konu alan dergileri ve konferans bildirilerini düzenli olarak tarayarak araştırma alanlarıyla ilgili ve en prestijli yayınlara ulaşmayı sağlayan Web of Science veri tabanının 2019 yılı kayıtlarına göre üniversitemiz büyük bir başarı gösterdi. Üniversitemiz, Web of Science kayıtlarına göre öğretim üyesi başına düşen uluslararası makale sayısı (Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi) ve toplam öğretim elemanı başına düşen uluslararası makale sayısı olmak üzere iki farklı kategoride yapılan sıralamada 108 devlet üniversitesi arasında 35.sırada yer aldı.

YÖK tarafından yükseköğretim tarihinde ilk kez kurgulanan “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında tarım ve hayvancılık alanında ihtisaslaşan üniversitemiz ihtisaslaşma alanında değerlendirilen 15 pilot üniversite arasında öğretim üyesi başına düşen 0,85 yayın sayısı ile 6.sırada yer aldı.

2006-2008 arasında kurulan 41 üniversite arasında 13. sırada yer alan üniversitemiz, bölgesel bağlamda Web of Science kayıtlarına göre yapılan değerlendirmede ise üniversitemiz Güney Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan 9 üniversite arasında Dicle Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesini geride bırakarak Adıyaman ve Gaziantep Üniversitesinin hemen ardından 3.sırada yer aldı.

Üniversitemizin kat ettiği bu başarı ile ilgili memnuniyetini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Murat Erman “Ailemize katkı sağlayan tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Akademik çalışmalarımızın artarak devam etmesini umut ediyor, akademisyen arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN