Siirt Üniversitesinde 'CİSCO Laboratuvarı' Faaliyete Geçti

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

“Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi” kapsamında pilot üniversite olan Siirt Üniversitesinde CİSCO Laboratuvarı kuruldu.

YÖK ve CISCO’nun dijital eğitim alanındaki işbirliği ile “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi” kapsamında kurulan CİSCO Laboratuvarında; akademisyenlere ve öğrencilere “Siber Güvenlik” ve “Ağ Yönetimi” dersleri verilecek.

Proje kapsamında, CISCO Network Akademi’nin sertifika programına Siirt Üniversitesi adına katılarak ‘eğitici eğitimini’ alan Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü akademisyenleri Öğr. Üyesi Dr. Volkan Müjdat Tiryaki ve Öğr. Üyesi Dr. Bashar Alhaj Ahmad, “siber güvenlik” ve “ağ yönetimi” konularında eğitim verecek.

Bilgisayar Bölümü Öğrencileri Ücretsiz Faydalanacak

Bilgi toplumunun donanımına sahip bireyler yetiştirebilmek, bilişim alanında dünya standartlarını yakalayabilmek hedefiyle Siirt Üniversitesi yapmış olduğu girişimle bu alanda uzman sertifikalı ağ yöneticilerinin sayısını artırarak bölgeye ve ülkeye yenilik getirecek ağ ve siber güvenlik uzmanları yetiştirilmesini hedefliyor.

CİSCO Nedir?
Cisco bir network şirketidir ve İnternet’in yaklaşık %80′ni Cisco network altyapılarını kullanmaktadır. Ayrıca, kurumsal ağlarda kullanılan  aktif cihazların birçoğu router (yönlendirici), switch (anahtar), firewall (güvenlik duvarı), gibi Cisco firması tarafından üretilmiştir. Cisco firması genel ağ eğitimleri ve Cisco cihazlarının yönetimiyle ilgili birçok sertifika imkanı sunmaktadır. Bu sertifikalardan bazıları Certified Entry Network Technician sertifikası (CCENT), Cisco Certificated Network Associate (CCNA) ve Cisco Certified Network Professional (CCNP). Bu sertifikalardan birine ya da birkaçına sahip bir ağ yöneticisi dünyanın en büyük şirketlerinde rahatça iş bulabilmektedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN