Siirt Üniversitesinde Kedi ve Köpek Evleri Yapıldı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Artı Siirt - Ali Tepe

Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri tarafından oluşturulan veteriner sosyal etkinlik topluluğunun inşa ettiği kedi ve köpek evlerini üniversitenin belirli bölgelerine yerleştirdi

Veteriner Fakültesi öğretim Üyesi Gülşah Akgül’ün danışmanlığını yaptığı ve Veteriner Fakültesi öğrencileri tarafından oluşturulan sosyal etkinlik topluluğu kedi evleri ile ilgili Merkez yerleşkesinde etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe katılan Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman, özellikle kedi, köpekler ve sahipsiz hayvanlar için kurmuş hayvan Hastanesi’nde hayvanların sağlıklı kalabilmesi, teşhis ve tedavilerini yürütebilmek amacıyla yoğun bir çaba sarf edildiğini kaydetti.

Erman, “Hayvanların sokaklarda kalarak eziyet çekmelerinin önüne geçmek amacıyla atık malzemelerin geri dönüşümüne kazandırmak amacıyla öğrenci topluluklarımız balık kasalarını kedi barınağı oluşturma noktasında bir çalışma başlattılar. Bu çalışma da çok güzel bir şekilde sonuçlandı. Bu barınakları hem merkez hem de Kezer yerleşkesinde bulunan üniversitemiz kampüsünde belirli yerlere bırakmak sureti ile yaklaşan kış koşullarını da dikkate alarak hayvanlarımızın aç kalmaması ve beslenmeleri için öğrencilerimiz bir çalışma başlattılar. Onları bu hassasiyetleri nedeni ile tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Amacımız Toplum İçinde Hayvan Sevgisinin Yaygınlaştırılması”

“Hayvanlar için sadece barınak yapmakla işimiz bitmiyor.” Diyen Erman, şöyle devam etti:

“Bu hayvanların besin ve yiyecek ihtiyaçlarını da karşılanması gerekiyor. Burada da öğretim üyelerimizin “Patili dostum projesi” ile başlattıkları kampanyadan elde edilen kedi mamaları barınakların önüne bırakılmaktadır. Bu şekilde kedi ve köpeklerimiz yaşamlarını devam ettirmektedirler. Amacımız toplum içinde hayvan sevgisinin yaygınlaştırılmasıdır. Böylelikle evde, bahçede bizlerle yaşayan kedi ve köpeklere karşı toplumda bir sempati oluşturmak ve hayvanların yaşamlarını daha nitelikli bir hale getirmektir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kedi ve köpekler için hazırlanan barınaklar üniversitenin çeşitli bölgelerine yerleştirildi.

Daha sonra Siirt Veterinerlik Fakültesi Baş Hekimi Mustafa Barış Akgün ile hayvanların tedavi edildiği kliniği gezen Erman, hayvanların nasıl tedavi edildiği ve ekipmanlar hakkında bilgi almasının ardından etkinlik sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN