Siirt Valiliği Kurban Bayramı Tedbirlerini Açıkladı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Valisi/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu imzalı bir genelge yayınladı.

Genelgede şu ifadelere yer verildi:

“Covid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, güvenli mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Coronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde Coronavirüs salgınıyla mücadelenin etkin olarak sürdürülebilmesi için mevcut tedbirlere riayet edilmesi büyük önem arz etmektedir.

        Bu kapsamda, 29.07.2020 tarihinde Valilik Makamınca başta Kurban Bayramı'nın ilimizde, huzur, güven ve sağlıklı bir ortamda geçmesini sağlamak ve genel anlamda Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında aşağıdaki tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür.

        1- Kurban Bayramı’nda hiçbir toplu bayramlaşmanın yapılmasına ( Kamu Kurumları, Partiler ve STK’lar vb. dahil) izin verilmeyecektir.

        2- Covid-19 ile mücadele kapsamında salgının yayılmasını önlemek ve vatandaşlarımızı korumak amacıyla, Kurban Bayramı Arifesi ve tüm Bayram boyunca İl ve İlçelerde mezarlık ziyaretlerinin yapılmasına izin verilmeyecektir.

        3- Kurban Bayramı süresince (29 Temmuz - 04 Ağustos 2020 tarihleri arasında) İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 22.07.2020 tarihli  “2020 Yılı Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri” konulu yazısında belirtilen hususların uygulanmasında, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca gereken hassasiyet gösterilecektir.

        4- Covid-19 testleri pozitif çıkan vatandaşlarımızdan, kendisi veya temas halinde bulunması sebebiyle karantinaya alınanların izole edildikleri yerlerden dışarı çıkmalarına kesinlikle izin verilmeyecek, buna riayet etmeyenler hakkında gerekli adli ve idari işlem uygulanacaktır. Bu doğrultuda, ilgili kişilerin bulundukları yerlerden dışarı çıkmalarına engel olmak amacıyla filyasyon ekiplerimizce ihtiyaç duydukları ilaçların temin edilerek hanelerine ulaştırılması sağlanacak ve bu amaçla gerektiğinde filyasyon ekiplerine kamu kurum ve kuruluşlarından araç temin edilecektir.

        5- Düğün salonları hariç olmak üzere her ne suretle olursa olsun kafe, restoran vb. yerler ile  açık alanlarda düğün merasimlerine izin verilmeyecek olup; düğün salonlarında da davetlilere yalnızca kapalı içecek ikramına müsaade edilecektir.

        6- Yasak olmasına rağmen, bazı mahalle ve köylerde ev ortamında taziye faaliyetlerinin sürdürüldüğüne dair duyumlar alınmakta olup, bunların engellenebilmesi maksadıyla meydana gelen her türlü ölüm vakası, İl sağlık Müdürlüğünce gecikmeye meydan verilmeksizin mahallin kolluk kuvvetine bildirilecektir.”

        Genelgede,  alınan tedbirlerinin uygulanmasında başta sıralı amirler olmak üzere, tüm ilgili görevlilerce takibinin sağlanması ve gerekli hassasiyettin gösterilmesi istendi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN