Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Fuat Atik, gündeme dair açıklamalarda bulundu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Valisi ve İçişleri Bakanlığınca Siirt Belediyesine Başkan Vekili olarak görevlendirilen Ali Fuat Atik basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Vali Atik, Güres Caddesine yapılacak olan tramvay için çalışmaların başladığını bildirdi.

Belediye başkan vekilliğine geldikleri ilk günde toplantı yaptıklarını belirten Atik, "Çalışan, iş üreten, kaytarmayan, kuruma sadakat ile bağlı olan, hiçbir insan ile tasarrufum olamaz. Ama burada işleri zorlaştırcı, keyfiyete kaçan uygulamalar söz konusu olursa kesinlikle gereğini yaparım. Ben kendi profesyonel ekibimle çalışacağım. birimlerdeki insanların başındaki yeterliliğine bakarak, o kararı vereceğim. bunun içinde en yakın çalışma arkadaşlarımı seçtim." dedi.

"Belediyede yepyeni anlayışa girdik"

Belediyede anlayış değişikliğine gittiklerini belirten Atik, "Biz yapacağımız hizmetlerle konuşulacağız. Fakat şunu söyleyeyim, Belediyede yepyeni anlayışa girdik. Belediyede bir anlayış değişikliğine giriyoruz.Siirt kamuoyunu yıllardır rahatsız eden hususlar vardı. Biz bunları bertaraf etmek için bazı tedbirler aldık. Belediyemizin bir teşkilat şeması dahi yoktu. ben talimat verdim tüm görevlileri tek tek tanımlanmak üzere teşkilat şeması oluşturuldu.Şimdi yapacağımız şey, şeffaflığı ve hesap verilebilirliği arttırmak için ihaleleri tek bir birimde yapacağız. Profesyonel bir ekiple yapacağız. " açıklamasında bulundu.

"Kütüphaneyi Yıkma Amacımız..."

Vali atik açıklamasının devamında şunlara değindi:

"Benim en önem verdiğim hususlardan bir tanesi, belediyeye ait bugüne kadar tahsis edilmeyen taşınmazların kiracılardan ödemediği gelirleri tahsil edeceğiz.

Tramvay çalışması için belediyeye ait kütüphanenin yıkılmasını özellikle provake eden bir kesim oldu. İşin hakikati şu aslında beni bilen bilir ben yerel dillerde bunlar bizim anadillerimizdir, Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Türkiye'de ne kadar konuşulan dil varsa biz bunların muhafazası için yaşatmak için çabaladığımızı bilirler.

Kütüphaneyi yıkma sebebimiz şu, belediyeye ait önce kendi alanlarını yıkmakla başladık ki bu çalışma için irademizi ortaya koyduğumuzu belirtmek istedik. Tabi insanlar olayın perde arkasını bilmedikleri için eleştirirler, tabi ki eleştirirler biz eleştiri makamındayız. Yaptığımız her iş, söylediğimiz her söz eleştirilebilir. Bunu kaldırabilecek olgunluğa sahibiz. Ancak biz orayı, belediye başkan vekili ve valisi olarak oranın kütüphane olarak kutlanılmasının sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Milli eğitim müdürümüz ile birlikte aldığımız kararla Siirt Lisesinin Güres Caddesine bakan duvarını yıkacağız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatını verdiği Millet Kıraathanelerinden birini yapacağız."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN