Siirt ve Batman'daki Baraj Göleti Yığınla Çöp Oldu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ilısu Barajındaki su kodu gittikçe yükselirken, enerji üretimi için denemelerde başlandı. Ilısu Baraj suyunun yükselmesiyle Siirt ve Batman’daki baraj göleti yığınla çöp oldu.

ÇEVRECİLER ÇÖPLERİN TEMİZLENMESİNİ İSTEDİ

Her gün binlerce insanın ziyaret ettiği Botan Vadisi ve Hasankeyf önündeki göl havzasında biriken çöpler çevre ve toplum sağlığı için bir tehdit oluşturduğunu belirten Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa: “Ilısu Baraj gölünün antik kent çevresinde biriken çöpleri Hasankeyf Belediyesi’nin mevcut eleman ve ekipmanlarla temizleyemeyeceğinin de bilincindeyiz. Hasankeyf belediyesine yardım edilmelidir. Ilısu Barajını yapan kurum ve kuruluşları göl havzasının temizliği konusunda göreve çağırıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve onlara bağlı olan DSİ Bölge Müdürlükleri gibi ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını ivedilikle koordineli ve birlikte çalışmaya, yaşanan devasa çöp kirliliğini temizlemeye davet ediyoruz. Ayrıca Ilısu Baraj gölüne arıtmasız bırakılan kentlerin lağım suları için de ivedilikle fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma tesislerinin kurulması için gerekli çalışmaların hızlandırılmasını istiyor, bütün belediyeleri acilen yol haritalarını hazırlamaya davet ediyoruz. Vatandaşlarımızı, Dicle’den yararlanan bütün bölge halkını da sorumluluk bilinciyle duyarlı olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Siirt’te de vatandaşlar, baraj göleti ve çevresinde çöp atıldığını bu bilinçsizliğin önüne geçilmesi gerektiğini bildirdi.

Milli Parkımız Botan Vadisinin temiz görünmesi için herkesin el ele vermesini isteyen vatandaşlar, yetkililerin bu konuda gerekli cezai işlemleri de yapmasını istedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN