Siirt'in 3 İlçesinde O Bölgelere Giriş Yasaklandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Valiliğince, Pervari, Eruh ve Baykan’da ilan edilen Geçici Özel Güvenlik Bölgelerine vatandaşların girişleri 15 gün süreyle yasaklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, ‘’Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek amacıyla ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbir alınmaktadır.’’ denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Siirt İli Eruh-Pervari İlçeleri Çizmeli Akmeşe Bölgesi”, “Siirt İli Pervari İlçesi Yazlıca (Herekol) Bölgesi”, “Siirt İli Eruh-Pervari İlçeleri Çaçi Dağı Bölgesi”, “Siirt İli Pervari İlçesi Sağlık Dağı Bölgesi”, “Siirt İli Pervari İlçesi Körkandil Dağı Bölgesi”, Siirt İli Baykan İlçesi Kalemis Bölgesi”, “Siirt İli Eruh İlçesi Narlıdere Bölgesi”,  “Siirt İli Eruh İlçesi Yassıdağ (Ciraf)” bölgeleri, milli güvenlik ve Kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla; 5542 İl İdaresi Kanunun 11. Maddesi ile 2565 Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunun 32/A maddesine istinaden; bahse konu bölgelere gidebileceği değerlendirilen vatandaşların mezkûr bölgelerdeki yasadışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri açısından; (15) gün süreyle, 01 Ocak 2020 (Dahil) – 15 Ocak 2020 (Dahil) tarihleri arasında “Geçici Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edildi. Vatandaşlarımızın, can ve mal güvenliği açısından bu alanlara girmesi yasaklandı.’’

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN