Siirt'in En Büyük Sorunu: 'Birliktelik Yok!'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’in en büyük sorunlarından olan birliktelik eksikliği, ilimizin gelişememesindeki büyük etkenlerin başında yer alıyor.

Kentin kanayan yarası işsizliğe karşı bürokrasi ve siyasinin birlikte hareket etmemesinden dolayı istihdama yönelik de proje üretilemediği görülüyor.
Siirt için bürokratik atamalarda şehre seçimden seçimden gelen sözde Siirtlilerin müdahale etmesi, şehir içinde birlikteliğin ne kadar ihtiyaç olduğunun göstergesi.

İl Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Milletvekili Osman Ören, AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç ve hükümetin ittifakta olduğu MHP’nin Siirt İl Başkanı Fatih Cantürk’ün Siirt için bir araya gelip işsizliğin önlenmesine yönelik proje üretmekten neden geri durduğu merak ediliyor.
Siirt’te 2 vekili olmasına rağmen HDP’nin ilin kalkınma sorunlarını neredeyse hiç dile getirmemesinin nedeni nedir? Vekilliğin sadece oturmak olmadığını bilmeleri gerekiyor.

Dışarıdan Siirt için karar aldırmaya çalışan değil, Siirt’te yaşayan, ilimiz için görevlendirilen bu isimlerin bir arada olması, proje üretmesi ve Ankara’da hep birlikte bakanlıkların kapısını çalması halinde Siirt’in elde edemeyeceği ne olabilir?

Hacıbektaşoğlu, Ören, Olğaç ve Cantürk’ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Siirt’te ciddi anlamda işsizlik sorunu olduğunu sıklıkla dile getirmesini bekliyoruz. Tabi belirtilen sorunun yanında üretilecek çözümü de yine kendilerinin sunması gerekir, dolayısıyla birlikte proje üretilmesi ve Erdoğan ve Bahçeli’ye sunulması çözümü daha da güçlendirecektir.
Artı Siirt olarak gündeme getirdiğimiz bu konudaki amacımızın ilimizde var olan birlik ve beraberlik bilincinin artması bundan sonra özellikle Ankara ile yapılan temaslarda özellikle Ören, Olğaç, Cantürk’ün ve nicelerinin sadece Siirt için birlikte hareket etmesini temenni ederiz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN