Siirtli çiftçiler, bekçilerin fıstık bahçelerini korumasını istiyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te son yıllarda kimliği ve amacı belirsiz kişilerce fıstık bahçelerine verilen zararlardan dolayı, fıstık üreticileri bahçelerinin devlet tarafından korunmasını istiyor.

Geçen sene fıstık ağaçlarının köklerinden kesilmesi ve zarar verilmesi fıstık üreticilerini tedirgin etmeye başladı. Siirt’in en önemli geçim kaynağı olan Siirt fıstığının yetiştiği bahçelerin Çiftçi Koruma Dernekleri tarafından korunması talep ediliyor. Fıstık üreticisi Furkan Yargıcı, Artı Siirt Haber Ajansına yaptığı açıklamada, Siirtlilerin geçim kaynağı olan Siirt fıstığının şehir ve ülke ekonomisine katkı sağladığının aşikar olduğunu söyledi.
- “Bağlarımıza bekçiler gönderilsin”
Kentin önemli geçim kaynağı fıstık bahçelerinin korunması gerektiğini savunan Yargıcı, şöyle konuştu: “Bu neticede geçmiş dönemlere nazaran çiftçi koruma dernekleri tarafından, bağlarımıza ve bahçelerimize bekçiler gönderilmekteydi. Fakat geçtiğimiz son yıllardan itibaren bekçi istihdamı sağlanmamaktadır. Devlet büyüklerimizden ricamız bahçelerimizin korunması, bağlarımızın korunması maksadıyla aynı kurum ve kuruluşlar tarafından bekçilik istihdamı sağlanması, hırsızlığın önüne geçilmesi. Son yıllarda yaşadığımız vahim durum fıstıklarımıza zarar verilmesi, gerek yakacak olarak kullanılması gerekse fıstıkların çalınması bizleri çiftçileri ve bağ sahiplerine büyük sıkıntıya sokmakta, bu sıkıntının da önüne geçilmesi için tekrardan çiftçi koruma dernekleri tarafından bağlarımıza bekçilerin gönderilmesi taraftarıyız.”
- Geçen sene fıstık ağaçlarımız tahrip oldu
Geçen sene çoğu fıstık ağaçlarına zarar verildiğini kaydeden Yargıcı, “Hırsızlar tarafından fıstıklar çalındıktan sonra dallarına zararlar verilmekte bizim için çalınasından ziyade ağaca zarar verilmesi mahsulü azaltıyor bu durumda mahsul azaldığında da çiftçi geçimini kolay sağlayamıyor zadece zararını karşılıyor bu durumda biraz daha güvenlik önemlerinin alınması maksadıyla tekrardan bekçilik istihdamı sağlanırsa bu sorunların önüne geçilebilir. Bizler üreticiler olarak bunu temenni ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.  
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN