Siirtli Elif Vali'den ve Ahbap Siirt'ten Yardım Eli Bekliyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te yaşayan Tıp 1 Şeker hastası 16 yaşındaki Elif Okan, yetkililere seslenerek maddi imkansızlıklardan dolayı alamadığı İnsülin Pompasının alınmasını istiyor.

10 yaşında yakalandığı Tıp 1 Diyabet hastalığında zorlandığını belirten Elif Okan, “10 yaşında bana şeker hastası tanısı konuldu. Şu an 16 yaşındayım 6 yıldır şeker hastasıyım. İnsülin yetersizliği olduğundan bu cihazlara bağlı olmak zorundayım. Bu cihazlarda bana sürekli zorluk çıkartıyor bir misafirliğe gittiğimde, uzun bir yolculuğa çıktığımda okulumda tamamen bana zorluk çıkartıyor. Tüm bu iğneleri her zaman yanımda bulundurmak zorundayım. Bu anlamda bana zorluk çıkartıyor bunları taşımak. Ama bunlar olmadan da yaşayamam.” şeklinde konuştu.

“Dilediğim Gibi Hareket Edemiyorum”

Özellikle sosyal hayatında ve okul vaktinde zorluk çeltiğini söyleyen Okan, “Okulda sürekli yanımda bulundurmam lazım iğnelerimi ama soğuk bir alanda muhafaza etmem lazım. Örneğin sınav esnasında heyecandan ve stresten dolayı bazen şekerim yükselebiliyor düşebiliyor. Bu esnada iğnelerimi yapmam lazım. O yüzden tüm bu iğneleri yanımda taşımam lazım. Buda ağır bir yük veriyor bir yerden sonra.  Bunlardan kurtulmamın tek bir çözümü var oda İnsülin pompası. Onu aldığım zaman tüm bu fazlalıklardan kurtulacağım.” dedi.

İnsülin pompasının alındığı zaman tüm fazlalıklardan kurtulacağını dile getiren Okan, İnsülin pompasının sağlık açısından faydaları da var bana, İnsülin pompasını aldığım zaman, hem bu fazlalıklardan kurtulmuş olacağım hem de diğer enjektörlerin bana verdiği fazla kilolardan kurtulmuş olacağım.” açıklamasında bulundu.

“Maddi Anlamda Gücümüz Yetmiyor”

“Ama bu insülin pompasını alabilmek için maddi anlamda gücümüz yetmiyor” diyen Okan son olarak şunları söyledi:

“Buradan yetkililere bir çağrıda bulunuyorum. Bu konuda bana ve aileme yardım edilsin. Daha önce twitter Siirt Ahbap ve Siirt Valiliğine yazdım ama herhangi bir geri dönüş yapılmadı. 3 sene önce fiyatını sorduğumuz zaman insülin pompasının fiyatı 15 bin Türk Lirasıydı şuan ise bu fiyat 2’ye katlanmış durumda. Buradan onlardan isteğim bu insülin pompasının alınması ve rahat ve özgür bir şekilde hareket etmemdir.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN